Ροχίνγκια : τραγική η κατάσταση τους σε Μιανμάρ και Μπαγκλαντές

Ροχίνγκια : τραγική η κατάσταση τους σε Μιανμάρ και Μπαγκλαντές

Σε άθλιες και άκρως επικίνδυνες  για την υγεία τους συνθήκες βρίσκονται περίπου 500.000 άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονται στους   προσφυγικούς καταυλισμούς του Μπαγκλαντές , όπου καταφεύγουν, στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τις διώξεις που δέχονται.  

Αδιαμφισβήτητα είναι μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις προσφύγων στον κόσμο. Μάλιστα, οι δύο βασικοί καταυλισμοί  στο Κουτούπαλονγκ και το Μπαλούκαλι, έχουν  συγχωνευτεί δημιουργώντας  τον πλέον πυκνοκατοικημένο καταυλισμό σχεδόν 500.000 προσφύγων!

1

Ο επικεφαλής της αποστολής των Γιατρών χωρίς Σύνορα, αναφέρει :  «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια επικείμενη ανθρωπιστική κρίση, με την υγεία του πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα ευάλωτη, την παροχή βοήθειας να είναι περιορισμένη, αλλά και την πρόσβαση στο σημείο να είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς υπάρχει μόνον ένας δρόμος που οδηγεί από και προς την συγκεκριμένη περιοχή»,  προσθέτοντας : «ότι έναν μήνα μετά την έναρξη των προσφυγικών ροών, προτεραιότητα παραμένουν οι βασικές ανάγκες, όπως είναι το καθαρό νερό, οι συνθήκες υγιεινής, η ιατρική φροντίδα, η στέγη και το φαγητό, στο οποίο πολλές φορές περιορίζεται σε μόνο ένα γεύμα σκέτο ρύζι την ημέρα.

Οι Ροχίνγκια- μουσουλμανική μειονότητα στη βουδιστική Μιανμάρ- παρόλο  που  ζουν εκεί  αιώνες τώρα, αντιμετωπίζονται ακόμη ως  παράτυποι μετανάστες από το Μπαγκλαντές. Οι κοινότητές τους είναι περιθωριοποιημένες και δεν έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία και την αγορά εργασίας.

Οι Ροχίνγκια, είναι από τους πιο κατατρεγμένους λαούς αυτή την στιγμή, αφού έρχονται αντιμέτωποι  με  έναν από τους μεγαλύτερους διωγμούς στον κόσμο, καθώς ο στρατός της Μιανμάρ διαπράττει συνεχώς «εγκλήματα» εναντίον τους , όπως είναι οι : μαζικές δολοφονίες, ομαδικοί βιασμοί, επιδρομές σε χωριά, είναι μερικά από αυτά που περιγράφονται στις αναφορές οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο πιο μείζον θέμα, όσον αφορά την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει αναδειχθεί η αντιμετώπιση του 1,1 εκατομμυρίου Ροχίνγκια, για την Μιανμάρ που θέλει να αλλάξει «πρόσωπο» από αυστηρό στρατιωτικό καθεστώς σε δημοκρατική διακυβέρνηση!

1

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/304030-Rochingkia-tragike-e-katastase-toys-se-Mianmar-kai-Mpagklantes ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...