Ρυθμίζονται τα δάνεια των αγροτών

Ρυθμίζονται τα δάνεια των αγροτών

Σε 12Ο δόσεις και με διαγραφή των προσαυξήσεων – Άναψαν το πράσινο φως οι θεσμοί

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ έδωσαν οι Θεσμοί για τη ρύθμιση εκατοντάδων χιλιάδων κόκκινων δανείων των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «kontranews» η σχετική ρύθμιση θα ανακοινωθεί στις αρχές του νέου έτους και περιλαμβάνει την αποπληρωμή των κόκκινων αγροτικών δανείων σε 120 δόσεις, ενώ διαγράφονται και οι προσαυξήσεις.

Η ρύθμιση των κόκκινων δανείων ήταν ένα πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου, που είναι εγκλωβισμένος στην κυριολεξία και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις απέναντι στις τράπεζες, μετά την απώλεια που έχουν υποστεί τα αγροτικά εισοδήματα στη διάρκεια των εφιαλτικών μνημονίων.

Η κυβέρνηση έχει δώσει σκληρή μάχη για να πείσει τους Θεσμούς, προκειμένου να εντάξουν στις ρυθμίσεις, τα αγροτικά δάνεια.

Πριν από λίγες μέρες δόθηκε το πράσινο φως από τις Βρυξέλλες και οι αρμόδιοι φορείς αναμένεται στις αρχές του έτους να ανακοινώσουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου, το οποίο σύμφωνα με κορυφαία κυβερνητική πηγή, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του αγροτικού κόσμου.

Οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών απεγκλωβίζουν την αγροτική οικονομία, ενώ παράλληλα θα δώσουν ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα.

Μέσα από τη γενικότερη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση για ρύθμιση όλων των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες και τράπεζες, αναμένεται να ομαλοποιηθεί η αγορά και να σταματήσει η ομηρία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Σύμφωνα με δήλωση της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, για τα χρέη προς τα ταμεία η ρύθμιση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη εντός του Νοεμβρίου και προβλέπει την αποπληρωμή της οφειλής που δημιουργήθηκε μέχρι το τέλος του ΄16 σε έως 120 δόσεις με κούρεμα των προσαυξήσεων.

Για τις συντάξεις που εκκρεμούν η υπουργός αναφέρει, πως η δέσμευση της υποδόσης των 800 εκατομμυρίων ευρώ, προϋποθέτει την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες και σε αυτές περιλαμβάνονται και οι ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Η μοναδική εκκρεμότητα που προκαλεί τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα είναι τα κόκκινα δάνεια που έχουν οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες προς τις τράπεζες.

Η κυβέρνηση οφείλει να επιμείνει σε λύσεις επαναγοράς των κόκκινων δανείων από τους οφειλέτες στις ίδιες τιμές που δίνονται στους ξένους γύπες.

Με αυτό τον τρόπο και οι τράπεζες θα αποκτήσουν ρευστότητα και οι επιχειρήσεις θα μείνουν σε ελληνικά χέρια.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/305777-Rythmizontai-ta-daneia-ton-agroton ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...