Σήμερα αναμένεται νέα αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch!

Σήμερα αναμένεται νέα αναβάθμιση της Ελλάδας από τον οίκο Fitch!

Ενίσχυση σε ομόλογα και αγορά αναμένεται να δώσει η σημερινή ανακοίνωση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, από τον οίκο Fitch. Μπορεί διεθνείς και γεωπολιτικές εξελίξεις να έφεραν φουρτούνα στις κεφαλαιαγορές, αλλά σήμερα το βράδυ αναμένεται η νέα αξιολόγηση από την Fitch, που σύμφωνα με όλα τα μηνύματα, θα προχωρήσει σε αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας κατά μία βαθμίδα.

Στις 18 Αυγούστου του 2017 ο οίκος  είχε αναβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας από «CCC» σε «B-» με θετικές προοπτικές, καθώς όπως ανέφερε η αξιολόγηση οι πολιτικοί κίνδυνοι είχαν μειωθεί και πως δεν ήταν ορατό το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων εκλογών.

Η πολιτική και οικονομική σταθερότητα, είναι από τα βασικά στοιχεία που θα φέρουν και την νέα αναβάθμιση τις επόμενες ώρες.  

Η Fitch θα είναι ο δεύτερος οίκος που θα προχωρήσει σε αναβάθμιση της ελληνικής Οικονομίας, μετά τον  S&P που τον Ιανουάριο, αναβάθμισε το αξιόχρεό για πρώτη φορά μετά από δύο έτη ουδέτερων αξιολογήσεων!

Στις 30 Μαρτίου, αναμένεται και η αξιολόγηση του οίκου Moody’s, με έμπειρους αναλυτές της αγοράς, να προβλέπουν ότι θα τριτώσει το καλό για την ελληνική Οικονομία

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/321844-Semera-anamenetai-nea-anabathmise-tes-Elladas-apo-ton-oiko-Fitch ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...