Σαλβίνι: Τέλος σε νέα hot spots στην Ιταλία

Σαλβίνι: Τέλος σε νέα hot spots στην Ιταλία

«Να γίνουν στη Λιβύη»

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι, κατά την σημερινή επίσκεψή του στην Λιβύη κατέστησε σαφές ότι η χώρα του απορρίπτει τη δημιουργία νέων hot spots στην επικράτειά της και προτείνει να δημιουργηθούν στα σύνορα, νότια της αφρικανικής χώρας.

Σύμφωνα με τον Σαλβίνι, η πρόταση αυτή αποσκοπεί στο να μην παραλύσει, η Τρίπολη, από την μεγάλη έλευση μεταναστών και αιτούντων άσυλο.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η Ιταλία θα παρουσιάσει την πρόταση αυτή στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, την ερχόμενη Πέμπτη.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της λιβυκής κυβέρνησης Αχμέντ Μαϊτέκ απάντησε ότι «η δημιουργία hotspot στην επικράτεια της χώρας του απαγορεύεται από τον νόμο».

Επιπλέον, ο Σαλβίνι τόνισε ότι η Ιταλία θα είναι στο πλευρό της Λιβύης, με τεχνική και οικονομική υποστήριξη, για να ενισχυθεί η ασφάλεια στη Μεσόγειο, με στόχο την ευρύτερη αύξηση της διμερούς συνεργασίας, ενώ ανακοινώθηκε ότι τον Σεπτέμβριο πρόκειται να οργανωθεί, στην Τρίπολη, σύνοδος με θέμα την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

«Θα υποστηρίξουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο ότι η σύνοδος αυτή πρέπει να γίνει στην Τρίπολη, διότι τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπισθούν και να λυθούν στη Λιβύη και όχι σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες», είπε χαρακτηριστικά ο Σαλβίνι.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/335643-Salbini-Telos-se-nea-hot-spots-sten-Italia ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...