Σαουδική Αραβία: Ο Yoda του Star Wars δίπλα στον βασιλιά Φαϊσάλ σε σχολικό βιβλίo

Σαουδική Αραβία: Ο Yoda του Star Wars δίπλα στον βασιλιά Φαϊσάλ σε σχολικό βιβλίo

Σαουδική Αραβία : Ο Yoda του Star Wars δίπλα στον βασιλιά Φαϊσάλ σε σχολικό βιβλίο …!!

Σε  λάθος υπέπεσε το  υπουργείο  της Σαουδικής Αραβίας, καθώς κυκλοφόρησε σχολικό βιβλίο που απεικονίζει τον ήρωα από το Star Wars «Υoda» να κάθεται  δίπλα στον…. εκλιπόντα βασιλιά Φαϊσάλ!!

Ο υπουργός Παιδείας Ahmed al-Issa σε επίσημη ανακοίνωσή του ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό αυτό και το χαρακτήρισε απλά ως «λάθος»!  Είπε όμως, πως συστάθηκε μια επιτροπή που θα εξετάσει πως συνέβη αυτό το λάθος!

Στη φωτογραφία του βιβλίου, απεικονίζεται  ο Jedi να κάθεται δίπλα στον τότε βασιλιά  Φαϊσάλ, κατά την στιγμή που ο τελευταίος, υπογράφει τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών το 1945. 

Σαουδική Αραβία : Ο Yoda του Star Wars δίπλα στον βασιλιά Φαϊσάλ σε σχολικό βιβλίο …!!

Την συγκεκριμένη εικόνα, την δημιούργησε ο Shaweesh- ένας από τους πιο δημοφιλής ζωγράφους στην χώρα του – ο οποίος όμως, δεν έχει καμία ιδέα για το πώς αυτή βρέθηκε στο σχολικό βιβλίο! 

Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC,  δεν είχε κανέναν σκοπό , μέσω αυτής, να θίξει τον Βασιλιά, αφού δήλωσε χαρακτηριστικά ότι : «Όλοι αγαπούν τον βασιλιά  Φαϊσάλ εδώ, ακόμη και οι νεότερες γενιές» προσθέτοντας ότι έβαλε τον Yoda δίπλα του επειδή και οι δύο ήταν «σοφοί, δυνατοί και πάντα ψύχραιμοι». 

Ο γνωστός ζωγράφος μάλιστα , είπε  επίσης, ότι ακολούθησαν αρκετά  επικριτικά σχόλια για το έργο του , αφότου κυκλοφόρησε το βιβλίο, όμως τα περισσότερα είχαν ως στόχο το Υπουργείο Παιδείας και όχι προσωπικά τον ίδιο!

Εξάλλου, δεν είναι αρμόδιος ο καλλιτέχνης για την έκδοση και τον έλεγχο- που δεν έγινε-  του σχολικού βιβλίου!

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/302820-Saoydike-Arabia-O-Yoda-toy-Star-Wars-dipla-ston-basilia-PHaisal-se-scholiko-biblio ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...