Σαρωτικός ανασχηματισμός τον Σεπτέμβριο

Σαρωτικός ανασχηματισμός τον Σεπτέμβριο

Με νέο ισχυρό διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα στη Μεταμνημονιακή Εποχή – Τολμηρές αποφάσεις από τον Αλέξη για τους αδύναμους

ΣΑΡΩΤΙΚΟ ανασχηματισμό με διεύρυνση προς τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς για τη συγκρότηση ενός ισχυρού κυβερνητικού σχήματος που θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή μετά τα μνημόνια έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μετά την ιστορική συμφωνία με τα Σκόπια και την επίλυση της εκκρεμότητας για το δημόσιο χρέος ο Αλέξης Τσίπρας δίνει προτεραιότητα στην ανάληψη τολμηρών πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή θα κινηθεί το ανανεωμένο και διευρυμένο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μετά από σαρωτικό ανασχηματισμό που θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η πολιτική κεφαλαιοποίηση των μεγάλων επιτυχιών της κυβέρνησης και η μετωπική σύγκρουση με το μαύρο μέτωπο της Δεξιάς που επιδιώκει την παλινόρθωση του παλιού πολιτικού συστήματος αποτελούν στρατηγικές επιλογές.

Εξάλλου από τον Σεπτέμβριο ο χρόνος για την προσφυγή σε εκλογές θα μετράει αντίστροφα και το στοίχημα του Αλέξη Τσίπρα είναι να προκαλέσει ριζικές ανατροπές και μέσα από την ανασύνθεση του πολιτικού τοπίου να αναδειχθεί και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυρίαρχη πολιτική δύναμη και ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα.

Οι τριπλές εκλογές μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, ευρωεκλογές τον Μάιο και βουλευτικές μαζί με τις δημοτικές τον Οκτώβριο απαιτούν ένα σφικτό και ετοιμοπόλεμο κυβερνητικό σχήμα για να υλοποιήσει μια σειρά από αποφάσεις που έχουν σχέση με τις απαιτήσεις της κοινωνίας.

Η μείωση φόρων για τα μεσαία εισοδήματα και η ενίσχυση των χαμηλόμισθων και των μικροσυνταξιούχων βρίσκεται στις άμεσες προτεραιότητες.

Η νέα κυβέρνηση θα επιταχύνει τους ρυθμούς εκτέλεσης των δημοσίων έργων και θα προωθήσει όλα τα επενδυτικά προγράμματα για να μειωθεί η ανεργία που βρίσκεται στο 20% δηλαδή οκτώ μονάδες λιγότερες από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου.

Δεδομένη θεωρείται η διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος με τη συμμετοχή μεμονωμένων βουλευτών από τα μικρά κόμματα της Κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην παρούσα φάση οκτώ βουλευτές βρίσκονται σε άμεση επικοινωνία με κυβερνητικούς παράγοντες που έχουν αναλάβει παρασκηνιακά τις συζητήσεις για τη διεύρυνση της κυβέρνησης και την ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού.

Πρόβλημα κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν υπάρχει ακόμα και στην περίπτωση κατά την οποία αποφασίσουν να εγκαταλείψουν το σκάφος κάποιοι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μετά την έξοδο από τα μνημόνια θα αρχίσουν να αναπτύσσονται οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες ενώ παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει ο ίδιος, με μια μεγάλη πορεία προς το λαό που θα περιλαμβάνει μεγάλες συγκεντρώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, να αντιστρέψει ριζικά το κλίμα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/335067-Sarotikos-anaschematismos-ton-Septembrio ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...