Σεντένο: Στο τέλος του προγράμματος η απόφαση για το χρέος

Σεντένο: Στο τέλος του προγράμματος η απόφαση για το χρέος

Σεντένο

Ξεκίνησαν οι τεχνικές εργασίες για τις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν, σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας, Μάριο Σεντένο, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα νέα μέτρα για το χρέος, επισήμανε ότι μετά από την ομόφωνη δέσμευση που έλαβε το Eurogroup του Ιουνίου 2016. “Θα λάβουμε αυτή την απόφαση όσο ερχόμαστε πιο κοντά στο τέλος του προγράμματος”.

Επίσης, για την Ελλάδα είπε ότι “επέστρεψε στην ανάπτυξη πέρυσι. Η χώρα βρίσκεται σε διαδικασία ανάκτησης της πρόσβασης στην αγορά, και οι προοπτικές είναι θετικές” και το Eurogroup αναζητά τρόπους να διευκολύνει την επιστροφή της σε μακροπρόθεσμα βιώσιμη χρηματοδότηση από την αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι κρίσιμη θα είναι η μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή στρατηγική της κυβέρνησης”, αλλά σε κάθε περίπτωση, τα νέα που έρχονται από την Αθήνα είναι “ενθαρρυντικά” όπως και η ενημέρωση που έχει το Eurogroup από τους θεσμούς.

Σχετικά με το ελληνικό αναπτυξιακό σχέδιο, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στην χθεσινή του ενημέρωση στο Ευρωκοινοβούλιο, είπε ότι θα παρουσιαστεί έως το τέλος Απριλίου. Συγκεκριμένα, «Έως τέλος Απριλίου παρουσιάζουμε το δικό μας στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης το οποίο δίνει τις βασικές προτεραιότητες ώστε να προχωρήσουμε μπροστά, κάτι πολύ σημαντικό για την κυβέρνηση. Η Ελλάδα έχει χτίσει ισχυρή αξιοπιστία τα τελευταία δύο χρόνια. Το ενδεχόμενο μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής θα μπορούσε να λειτουργήσει αντίθετα, δίνοντας το λάθος σήμα στις αγορές»

Για την επόμενη ημέρα ανέφερε ότι η “κυριότητα της μεταρρυθμιστικής ατζέντας είναι το κλειδί για μια βιώσιμη επιτυχία”, επικαλούμενος την εμπειρία τους ως υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας”, όπου και εκείνος βρέθηκε στην άλλη πλευρά των μεταρυθμίσεων.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/322332-Senteno-E-brisketai-ston-sosto-dromo ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...