Σε δύσκολη θέση Σαμαράς και Βενιζέλος μετά τις αποκαλύψεις για τη UBS

Κυριακή 24/07/2016 – 18:12

“ΚΑΙΕΙ” ΤΗ UBS ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Ο “ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ”, ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ο Μπράντλει Μπίκερφελντ, που με τις πληροφορίες του, έσπασε το απόστημα και αποκάλυψε το ρόλο του «ευϋπόληπτου» τραπεζικού ιδρύματος, ως μιας «εγκληματικής οργάνωσης», όπως ο ίδιος την αποκαλεί, παραθέτει, σε συνέντευξη του στη «Realnews», αποκαλυπτικά στοιχεία και για την ελληνική πτυχή της «εγκληματικής» αυτής δράσης, αφήνοντας πολλαπλά εκτεθειμένη τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Και τούτο γιατί, όπως προκύπτει, η συγκεκριμένη τράπεζα, πέραν των άλλων, είχε μετατραπεί σε «φορολογικό παράδεισο» για πολλούς μεγαλόσχημους της οικονομικής-και ίσως όχι μόνο-ζωής του τόπου, με την ανοχή, τουλάχιστον της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Η αποκάλυψη για τον κο. Σκλαβούνη, στέλεχος της ελβετικής τράπεζας, αλλά και εκλεκτού του κου. Σαμαρά, όπως και του σημερινού προέδρου της ΝΔ, επιβεβαιώνει την εκτίμηση, πως η αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν οφειλόταν σε έλλειψη αντανακλαστικών, αλλά σε εκλεκτικές συγγένειες και σχέσεις συνενοχής, με τον «όμορφο κόσμο» της διαπλοκής ,  οι εκπρόσωποι της οποίας συνέχισαν να πλουτίζουν και να φοροδιαφεύγουν , με την κάλυψη των φιλικών τους κυβερνήσεων και πολιτικών ηγεσιών,  τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, στέναζε κάτω από το βάρος των μνημονίων.

  Ο πληροφοριοδότης-πρώην στέλεχος της UBS, δε μασάει τα λόγια του και, στη συνέντευξη του στη «Realnews», περιγράφει ανάγλυφα το «πλιάτσικο» των Ελλήνων ολιγαρχών, με τη χαρακτηριστική φράση: «Η Ελλάδα είναι σε οικονομικό χάος, γιατί όλα τα λεφτά είναι στη Γενεύη και τη Ζυρίχη»! Εκτιμά, μάλιστα, γνωρίζοντας από μέσα τα πράγματα, χαρακτηρίζει «ψίχουλα» τα 4 δις, που, φέρονται να έχουν κατατεθεί από Ελληνες πελάτες, στη συγκεκριμένη τράπεζα, την περίοδο 2006-2008, σύμφωνα με τη «λίστα Μπόργιανς».

«Τα ποσά που οι συμπατριώτες σας έκρυψαν στην τράπεζα είναι πολύ μεγαλύτερα» ανέφερε ο κος. Μπίκερφελντ και περιέγραψε, στους δύο Ελληνες εισαγγελείς (Τουλουπάκη και Ντζούρα), που κατάφεραν να τον συναντήσουν και να του πάρουν κατάθεση, κάτω από άκρα μυστικότητα, στην Ουάσιγκτον, τον τρόπο με τον οποίο η τράπεζα «ψάρευε» τους πελάτες της. Στόχος, όπως είπε, ήταν ο εντοπισμός εκείνων που κοινωνικών ομάδων, που διέθεταν τη μεγαλύτερη οικονομική επιφάνεια, σε κάθε χώρα και για να τους προσεγγίσει, διέθετε τα πιο κατάλληλα εκπαιδευμένα στελέχη της, ενώ έφτανε στο σημείο να διοργανώνει ακόμη και φιλανθρωπικές ή πολιτιστικές εκδηλώσεις!

Ο κος. Μπίρκεφελντ, στη συνέντευξη του στη «Realnews», δεν αφήνει κανένα περιθώριο, λέγοντας πως οι επικεφαλής της τράπεζας γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν και συνειδητά υποκινούσε και υποβοηθούσε «τη φοροδιαφυγή πελατών σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο». Γι` αυτό κάνει λόγο για «παγκόσμια εγκληματική οργάνωση», ενώ σε ότι αφορά τους Ελληνες πελάτες, δηλώνει ότι έχει δώσει όλα τα στοιχεία στις ελληνικές αρχές. Αλλωστε, όπως είπε, «το να ρωτάτε αν υπάρχει φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, είναι σα να ρωτάτε αν υπάρχει μουσακάς»…
 

ΣΥΡΙΖΑ: Οι εποχές του «δούναι και λαβείν» με τους πλούσιους φοροφυγάδες παρήλθαν ανεπιστρεπτί

Επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας RealNews σχετικά με την τράπεζα UBS και τον κ. Σκλαβούνη.

«Στη σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα RealNews, το πρώην διευθυντικό στέλεχος της UBS, Βrad Βirkenfeld, χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη τράπεζα  ως μια ‘παγκόσμια εγκληματική οργάνωση’, η οποία ‘έχει διαπράξει πολλαπλές πράξεις απάτης, υποκλοπής αλληλογραφίας, απάτης τίτλων, φοροδιαφυγής κτλ για πολλές δεκαετίες», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και προσθέτει:

«Αυτή είναι η τράπεζα για την οποία ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να παραλάβει στοιχεία από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αυτή είναι η τράπεζα του κ. Σκλαβούνη, ο οποίος ορίστηκε πρόεδρος του ΤΧΣ επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Του κ. Σκλαβούνη, ο οποίος ορίστηκε από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και παραμένει, ακόμα και σήμερα, υπεύθυνος του τομέα Ανάπτυξης της Ν.Δ.». Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «επί δεκαετίες, μια κάστα ‘ανέγγιχτων’, εύπορων, επιχειρηματιών, μπορούσε να διακινεί μαύρο χρήμα και να φοροδιαφεύγει, αφού το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. δεν είχαν καμιά διάθεση να ‘ενοχλήσουν’ τους φίλους τους». «Ο κ. Μητσοτάκης αυταπατάται, θεωρώντας ότι τίποτα δεν άλλαξε, και προδίδει τις σκέψεις του, από τις επιλογές προσώπων που κάνει. Τον πληροφορούμε ότι οι εποχές της ανομίας, του ‘κουκουλώματος’ και του ‘δούναι και λαβείν’ με τους πλούσιους φοροφυγάδες ‘φίλους’ παρήλθαν ανεπιστρεπτί», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...