Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα με Αμερικανούς επιχειρηματίες

Σε εξέλιξη η συνάντηση Τσίπρα με Αμερικανούς επιχειρηματίες

Τσίπρας

Το πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Σικάγο, ξεκίνησε με τη συνάντηση που έχει αυτή την ώρα με επιχειρηματίες σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Στην πρωτεύουσα του Ιλινόι, έως και τη Δευτέρα το μεσημέρι -οπότε αναχωρεί για την Ουάσιγκτον για τη συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο, αλλά και τις συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και την διευθύντρια του ΔΝΤ- ο κ. Τσίπρας θα έχει σειρά επαφών με επιχειρηματίες, επενδυτές, εκπροσώπους των ομογενειακών οργανώσεων, ομοσπονδιακούς και πολιτειακούς βουλευτές, τον δήμαρχο του Σικάγο και τον κυβερνήτη της Πολιτείας του Ιλινόι, ενώ θα απευθύνει ομιλία στο Chicago Council on Global Affairs.

Εκπρόσωποι της ομογένειας, ενόψει της παρουσίας του κ. Τσίπρα στο Σικάγο, εξέφραζαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός, όπως ανέφεραν, ότι είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην πόλη τους.

Επενδύσεις, οικονομία, ομογένεια, ασφάλεια, περιφερειακές εξελίξεις, ενέργεια, είναι οι τομείς που θα τεθούν στο επίκεντρο σειράς επαφών και συζητήσεων που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας στις ΗΠΑ, για τις οποίες αναχώρησε την Παρασκευή, με ανώτατους και ανώτερους Αμερικανούς αξιωματούχους, επενδυτές, επιχειρηματίες και μέλη της ελληνικής ομογένειας, με αποκορύφωμα βεβαίως τη συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Τρίτη στον Λευκό Οίκο με τον Πρόεδρο Τραμπ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/305401-Se-exelixe-e-synantese-Tsipra-me-Amerikanoys-epicheirematies ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...