Σε κάμπινγκ της Θράκης το συνέδριο του Ποταμιού

Σε κάμπινγκ της Θράκης το συνέδριο του Ποταμιού
Σε κάμπινγκ της Θράκης θα γίνει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου το συνέδριο του Ποταμιού. 
Οι συμμετέχοντες θα μείνουν σε σκληνές ενώ θα υπάρχει συνεδριακός χώρος. Έως τις 10 του μήνα οι 13.000 φίλοι του κόμματος μπορούν να στείλοουν τη θέση του για ένα από τα κύρια θέματα πολιτικής και καθημερινότητας που έχει θέσει το Ποτάμι.
Η εκπροσώπηση στο συνέδριο θα γίνει σε μια αναλογία μελών από 1 προς 5 έως 1 προς 10 ανάλογα με τον αριθμό των μελών που θα συμμετέχουν τελικά στις ψηφοφορίες για την ανάδειξη εκπροσώπων. Το 30% τουλάχιστον των συνέδρων θα πρέπει να είναι γυναίκες.

Τα μέλη του Ποταμιού είναι αυτή τη στιγμή 6.800, ενώ δικαίωμα συμμετοχής στις διαδικασίες του συνεδρίου έχουν όσοι θα «μπουν» στο Ποτάμι έως το Σάββατο 31 Μαΐου.
Ειδικότερα, έως τις 10/6 οι φίλοι και τα μέλη του κινήματος θα μπορούν να στείλουν στο Ποτάμι τη θέση τους για το θέμα που θα επιλέξουν. Όμως αυτό δεν μπορεί να είναι ένα ενιαίο κείμενο αλλά θα πρέπει να υπάρχει η εξής κατανομή.

η κατάσταση σήμερα (200 λέξεις)
ένα ή περισσότερα επιτυχημένα παραδείγματα από την Ελλάδα ή το εξωτερικό (400 λέξεις)
η τελικά πρόταση (άλλες 400 λέξεις).
Ακόμα, έχει δοθεί η σύσταση να «δημιουργούν» θέσεις με βάση τις 19 ομάδες που λειτουργούν ήδη στην Σεβαστουπόλεως. Ομάδες που έχουν στελεχωθεί με τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές αλλά και περίπου 150 «εμπειρογνώμονες» που έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην συγκρότηση των θέσεων.
Οι ομάδες αυτές είναι:

Οικονομική πολιτική και Ανάπτυξη
Φορολογική πολιτική
Σύνταγμα, εκλογικός νόμος, Βουλή
Γεωργική, κτηνοτροφική, αλιευτική πολιτική
Περιβάλλον & ενέργεια
Αθλητισμός
Δημόσια Διοίκηση
Παιδεία
Μεταφορές
Δικαιοσύνη, Ασφάλεια και Ανθρώπινα Δικαιώματα
Πολιτισμός
Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
Υγεία
Τουρισμός
Καινοτομία και Δίκτυα
Ασφάλιση
Περιφερειακή ανάπτυξη
Μετανάστευση
Ναυτιλία

Σύμφωνα με το Ποτάμι, η επιλογή της Θράκης έγινε για να σταλέι σαφές μήνυμα ότι το κόμμα δεν είναι αθηνοκεντρικό και έχει νεανικό χαρακτήρα καθότι στις νέες ηλικίες ήταν δεύτερο στις ευρωεκλογές.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα προσκαλέσει για να συμμετέχουν στο συνέδριο και μη μέλη του Ποταμιού, προσωπικότητες του ευρύτερου προοδευτικού μεταρρυθμιστικού, φιλελεύθερου αλλά και αριστερού χώρου. Το καταστατικό άλλωστε του κινήματος δίνει αυτή τη δυνατότητα στον Πρόεδρο. Η λίστα αυτή των προσωπικοτήτων ήδη έχει συνταχθεί αλλά συνεχώς ανανεώνεται και εμπλουτίζεται.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...