Σε «κλοιό» χιονιά ολόκληρη η χώρα: Που είναι απαραίτητες οι αλυσίδες

Σε «κλοιό» χιονιά ολόκληρη η χώρα: Που είναι απαραίτητες οι αλυσίδες

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία  

Σημαντικά προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα από το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει πολλές περιοχές της χώρα.

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης ή παγετού. Σοβαρά προβλήματα λόγω της βροχόπτωσης αντιμετωπίζει και η Λάρισα, με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας να εκδίδει ανακοίνωση για το που πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί.

Σε ποιες περιοχές είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Σελίου από το 14ο χιλιόμετρο (Κουμαριά) έως το 26ο χιλιόμετρο (Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου), στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς στην Επαρχιακή Οδό Καστανερής – Μ. Λιβαδίων και στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας / Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας, από το 10ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ. Σημειώνεται ότι η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το 7ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κερασιάς – Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με αλυσίδες στην Επαρχιακή Οδό Κατερίνης – Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου από το 29ο έως το 37ο χιλιόμετρο ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής αλυσίδες χρειάζονται όσα οχήματα κινούνται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) από τον Ταξιάρχη (70ο χιλιόμετρο) μέχρι Αρναία (90ο χιλιόμετρο).

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Μακεδονία, στα Γρεβενά η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών από το 35ο έως 54ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας και από το 40ο έως 45ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Γρεβενών- προς το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας.

Στην Καστοριά αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 22ο έως το 28ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) ενώ, όπως έγινε γνωστό, η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε στο 96,5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων (Επταχώρι) λόγω κατολίσθησης βράχων.

Στη Φλώρινα, τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικών ελαστικών από το 15ο έως το 25ο χλμ της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας) και από το 18ο έως το 30ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου).

Στο νομό Ροδόπης η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην επαρχιακή οδό Ξυλαγανής – Ιμέρου και στο δρόμο Αγ. Μαρίνας Ιμέρου. Παράλληλα με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στις επαρχιακές οδούς Κέχρου – Χλόης και Σμιγάδας – Ραγάδας.
Διακοπή της κυκλοφορίας στον δρόμο Δράμας – Ροδόπης

Διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία του οδικού δικτύου της Δράμας και της Ροδόπης λόγω έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα.

Συγκεκριμένα, στο νομό Δράμας η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από κατολισθήσεις, στην επαρχιακή οδό Παρανεστίου – Πρασινάδας, από το 16,5ο έως το 16,6ο χιλιόμετρο καθώς και στην πλατεία του οικισμού Ι.Μ. Μεταμόρφωσης, από το 15,5ο έως το 15,6ο χιλιόμετρο.
 

Προβλήματα και στη Λάρισα

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στα εξής σημεία των παραλίων του νομού Λάρισας λόγω της κακοκαιρίας:

Παραλιακή οδός. Αγιόκαμπου – Κόκκινου νερού και συγκεκριμένα: α) βελίκα (θέση: ρέμα ηλεκτρολόγων) και (θέση: ρέμα πλατανιά), β) σωτηρίτσα (θέση: τζιοβάρα), γ) αγιόκαμπος (θέση: ρέμα πουρί) λόγο έντονης βροχόπτωσης στο σημείο η κυκλοφορία
θα διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Επ. Ο. Ομολίου – παλαιοπύργου στο 4ο χιλ. ,έντονη βροχόπτωση, η κυκλοφορία
οχημάτων στο σημείο από παρακαμπτήριες οδούς.

Επ. Ο. Κουλούρας – Μεσαγγαλών θέση: καραβιά, έντονη βροχόπτωση, η κυκλοφορία
οχημάτων στο σημείο από παρακαμπτήριες οδού

Σύμφωνα με τις αρχές απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Γόννων- Καλλιπέυκης 5ο χιλ. έως 22ο και στην επαρχιακή οδό Καλλιπέυκης – Παλαιού Παντελεήμονα από 1ο χιλ. έως 7ο χιλ.
 

Έπεσε ο δρόμος στο Πήλιο εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας

Σημαντικά προβλήματα δημιούργησε το πέρασμα του «Θησέα» από τη Μαγνησία.

Ένα σημαντικό πρόβλημα  καταγράφεται στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου, όπου χθες καταστράφηκε μεγάλο μέρος του παραλιακού δρόμου καθιστώντας τη διέλευση πεζών και οχημάτων αδύνατη.

ς

Τις πρώτες απογευματινές ώρες, σύμφωνα με όσα καταγράφει το TheNewspaper άρχισε σταδιακά να αποκολλάται από το σημείο μέρος του χώματος και της αντιστήριξης του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα λίγη ώρα αργότερα να καταρρεύσει μπροστά στη μανία των κυμάτων. Ευτυχώς, λόγω της κατάστασης του καιρού δεν υπήρξε τραυματισμός κατοίκων.

2

Αξίζει να αναφερθεί οτι το έργο της ανάπλασης οδοποιίας και του πεζοδρομίου στον Άγιο Ιωάννη είναι σχετικά πρόσφατο.

1

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/317416-Se-kloio-chionia-oloklere-e-chora-Poy-einai-aparaitetes-oi-alysides ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...