Σημαντική βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα, κοντά στο 4,34% το 10ετές

Σημαντική βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα, κοντά στο 4,34% το 10ετές

Σημαντική μείωση στις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων, καταγράφεται στις διεθνείς αγορές, με την  απόδοση του 10ετούς ομολόγων να έχει πέσει  νωρίτερα έως και στο 4,319%, το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2008. Η μείωση των αποδόσεων, κάνει τους ελληνικούς τίτλους πιο ελκυστικούς στους ξένους θεσμικούς επενδυτές, από τους οποίους αναμένεται να συμμετέχουν σημαντικά στις δύο νέες εκδόσεις που προετοιμάζει η κυβέρνηση για το 2018.

 Η περαιτέρω βελτίωση θεωρείται πρόδρομος των νέων ελληνικών τίτλων που αναμένεται να εκδοθούν, ο πρώτος  με την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης, μετά τις 22 Ιανουαρίου και ο δεύτερος με την ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης τον Ιούνιου.  Το επενδυτικό ενδιαφέρον συνεχίζει να αυξάνεται μετά την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς αλλά και τα θετικά μηνύματα από τις επαφές του Ευκλείδη Τσακαλώτου με επενδυτές στη Νέα Υόρκη.

 Αν και το κλίμα στις αγορές είναι θετικό, έμπειροι αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρειαστεί περαιτέρω βελτίωση, ώστε η χώρα να εξασφαλίσει χρηματοδότηση μετά το μνημόνιο. Όσο πιο χαμηλή είναι η απόδοση, τόσο πιο φτηνά θα δανείζεται η χώρα κάτι που είναι προϋπόθεση για την εξασφάλιση ενός βιώσιμου τρόπου κάλυψης των αναγκών, μετά το τέλος του προγράμματος προσαρμογής.

Το μεσημέρι, η απόδοση του 10ετούς τίτλου βρίσκεται κοντά στο 4,34% αν και το πρωί είχε πέσει ακόμα και στο  4,319%, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο τουλάχιστον από το Μάρτιο του 2008. Το διετές ελληνικό ομόλογο κινείται στο 2,12% έχοντας φθάσει νωρίτερα στο 2,056%.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/313609-Semantike-beltiose-sta-ellenika-omologa-konta-sto-4-34-to-10etes ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...