Σκληρή κόντρα κυβέρνησης-Σαμαρα για τη Novartis

Σκληρή κόντρα κυβέρνησης-Σαμαρα για τη Novartis

Σκληρές εκφράσεις από κυβέρνηση και Αντώνη Σαμαρά, με εκατέρωθεν διαρροές για την υπόθεση Novartis.

Η αρχή έγινε από συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού που ζητούσαν συγκεκριμένες απαντήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, τονίζοντας πως «στις 26/11/2013, ο τότε πρόεδρος του ΣΦΕΕ κ. Φρουζής εκδίδει ανακοίνωση με την οποία ζητούσε να αποσυρθεί η τροπολογία της τότε κυβέρνησης, για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων». Παράλληλα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η πλευρά του πρώην πρωθυπουργού αναφέρει πως την ίδια μέρα ο κ. Τσίπρας, με έκτακτη συνέντευξη Τύπου, από κοινού με τον κ. Ξανθό, ζητούν κι αυτοί ακριβώς το ίδιο: να αποσυρθεί η εν λόγω τροπολογία, ταυτιζόμενοι απόλυτα με τις θέσεις του αντιπροέδρου της Novartisκαι των φαρμακοβιομηχάνων.«Να εικάσουμε, υποθέσουμε, εκτιμήσουμε -σύμφωνα με τη λογική της γελοίας συμμορίας- ότι η ταύτιση απόψεων Τσίπρα-Φρουζή είναι αποτέλεσμα χρηματισμού; Και κάτι ακόμα: τι να εννοεί άραγε ο κ. Φρουζής όταν στις 23/12/2014, σε ερώτηση για τις επαφές της φαρμακοβιομηχανίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει: “η συνεννόηση και η ενημέρωση είναι τακτική και αμφίδρομη;” Φανταζόμαστε ότι ο κ. Τζανακόπουλος θα απαντήσει, στον ελεύθερο του χρόνο του μεταξύ των επισκέψεών του στον ‘Αρειο Πάγο και την κ. Τουλουπάκη…» σημειώνουν, στη δήλωσή τους, οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά.

Μαξίμου: Ο κ. Σαμαράς διολισθαίνει από τη γραφικότητα στη γελοιότητα

Σκληρή ήταν ν απάντηση από κυβερνητικές πηγές που ανέφεραν: «Ο κ. Σαμαράς διολισθαίνει από τη γραφικότητα στη γελοιότητα. Γνωρίζει πολύ καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησής του το 2013, διότι το μόνο που έκανε ήταν να μετακυλίει  το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους, χωρίς να χάνουν ούτε ένα ευρώ τα αγαπημένα του επιχειρηματικά συμφέροντα. Μιας και εμφανίστηκε όμως, αντί να ψάχνει τρόπο να ισχυριστεί πως όλοι έχουν καταντήσει σαν αυτόν και τους ομοίους του που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis, περιμένουμε ακόμα να απαντήσει χωρίς περιστροφές: Διαψεύδει τη γνησιότητα του ιδιόχειρου σημειώματός του στον Κωνσταντίνο Φρουζή; Για ποιο λόγο παρέπεμψε τον κ. Φρουζή στον τότε υπεύθυνο για όλες τις δαπάνες του Δημοσίου, Χρήστο Σταϊκούρα;».

Τζανακόπουλος: αξιοθρήνητη προσπάθεια από τη ΝΔ πως δεν φέρει ευθύνες για τη Novartis

Για αξιοθρήνητη προσπάθεια της Ν.Δ. και του Αντώνη Σαμαρά να «πείσουν όχι πως οι ίδιοι δε φέρουν βαρύτατες ευθύνες –τουλάχιστον πολιτικές προς το παρόν – για το σκάνδαλο Novartis, αλλά πως όλοι είναι ίδιοι με αυτούς», κάνει λόγο με δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Απευθυνόμενος στη Ν.Δ. ο κ. Τζανακόπουλος τονίζει: «Επειδή επιδεικνύουν δυσκολία αντίληψης , τους επαναλαμβάνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ Σορθώς καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου το 2013, διότι το μόνο που έκανε ήταν να μετακυλήσει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους, χωρίς να χάνουν ούτε ένα ευρώ τα αγαπημένα τους επιχειρηματικά συμφέροντα». Παράλληλα, με αφορμή ανακοίνωση της Ν.Δ., ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας καλούσε σε διάλογο από το 2013. «Πραγματικά η τότε κυβέρνηση είχε στόχο τη μείωση της δαπάνης και ενδιαφερόταν για την εξασφάλιση επάρκειας σε φάρμακα και προειδοποιούσε πως “αν η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας”, αυτό “θα σημαίνει ότι μόνος της στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα”. Σήμερα, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας» τονίζει χαρακτηριστικά.«Ό,τι και να σκαρφιστούν για αντιπερισπασμό, το ερώτημα γιατί ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε με “ραβασάκι” τον κ. Φρουζή στον “ταμία” του Κράτους, Χρήστο Σταϊκούρα παραμένει. Και αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να απαντήσουν», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Τζανακόπουλου.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/325445-Sklere-kontra-kyberneses-Samara-gia-te-Novartis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...