Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία για το όνομα

Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε σε συμφωνία για το όνομα

Σκόπια

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, δήλωσε στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ότι «Αν έχουμε εξασφαλίσει αρκετά ως προς τις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε στη φάση», εννοώντας την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ συνέχισε λέγοντας, «και σε μια συμφωνία για το όνομα παραλλήλως».

 Επιπλέον, μιλώντας για τη διαμάχη με την Ελλάδα περί του ονόματος Μακεδονία, δήλωσε ότι η πρόταση των Σκοπίων για να χρησιμοποιούν το όνομα «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» δεν έγινε δεκτή «με θέρμη», όπως σημείωσε. Η διαμάχη Σκοπίων και Αθήνας προκαλεί πονοκέφαλο σε αξιωματούχους της γείτονας χώρας καθώς, παρά τις ορισμένες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στο θέμα του ονόματος, δρα ως τροχοπέδη στα Ευρωπαϊκά όνειρα των Σκοπιανών.

 Ο υπουργός Εξωτερικών, επίσης δήλωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να δει την ΠΓΔΜ σαν σύμμαχο ενώ τόνισε ότι θα είναι προς το συμφέρον της χώρας μας να συνορεύει με έναν «νομοταγή γείτονα».

 Μιλώντας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, το κλείσιμο του Βαλκανικού διαδρόμου και τις σχέσεις ΕΕ-Άγκυρας είπε, «Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για την Ευρώπη να συνεχίσει να βοηθά οικονομικά την Τουρκία», συμπληρώνοντας, «Πιστεύω ότι το κλείσιμο του Βαλκανικού διαδρόμου και η συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ βοήθησαν από κοινού την Ευρώπη και οι πρόσφυγες έχουν μια πιο οργανωμένη προσέγγιση στο πρόβλημα, άρα και τα δύο πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ».       

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/301096-Skopianos-YPEX-Elpizoyme-oti-tha-phtasoyme-se-symphonia-gia-to-onoma ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...