Σκοτείνιασε ο ουρανός στην Πορτογαλία από τον καπνό της πυρκαγιάς

Σκοτείνιασε ο ουρανός στην Πορτογαλία από τον καπνό της πυρκαγιάς

Σκοτείνιασε ο ουρανός στις παραλίες του Αλγκάρβε, καθώς ο καπνός από την πυρκαγιά που μαίνεται επί εφτά ημέρες στα νότια της Πορτογαλίας φθάνει σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων από την εστία της. Στο μεταξύ, Οι πυροσβέστες δεν ελπίζουν να θέσουν σύντομα υπό έλεγχο την καταστροφική πυρκαγιά., ενώ στη διάρκεια της νύχτας αναγκάσθηκαν να απομακρύνουν επειγόντως από τα σπίτια τους κατοίκους χωριών κοντά στη Σίλβες, πόλη προς την οποία προχωρούν οι φλόγες.

Πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα επανέλαβαν τις επιχειρήσεις τους ανάμεσα στη θάλασσα και τα βουνά προσπαθώντας να σταματήσουν την επέκταση της πυρκαγιάς, η οποία έχει ήδη απανθρακώσει πάνω από 210.000 στρέμματα. Τριάντα έξι άτομα έχουν τραυματιστεί εκ των οποίων ένα βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση. Από τους τραυματίες, οι 19 είναι πυροσβέστες.

Καθώς η ταχύτητα των ανέμων μπορεί να φθάσει μέχρι και 50 χλμ./ώρα, «υπάρχουν κίνδυνοι αναζωπύρωσης το απόγευμα σε μια περίμετρο που αυτή τη στιγμή υπερβαίνει τα 100 χιλιόμετρα», δήλωσε η Πατρίσια Γκασπάρ, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, η οποία πρόσθεσε ότι εκατοντάδες κάτοικοι και παραθεριστές απομακρύνθηκαν από τα περίχωρα του Μοντσίκε απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά πριν από μία εβδομάδα περίπου.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/339556-Skoteiniase-o-oyranos-sten-Portogalia-apo-ton-kapno-tes-pyrkagias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...