Σοκ: Εκβίαζαν επιχειρηματία με «ροζ» βίντεο

Σοκ: Εκβίαζαν επιχειρηματία με «ροζ» βίντεο

Κατάφεραν να του αποσπάσουν χιλιάδες ευρώ…

θύμα εκβιασμού και απειλών 41χρονος επιχειρηματίας έπεσε, με αποτέλεσμα αυτός να ενδίδει αρχικά στις απαιτήσεις των εκβιαστών του, εξαγοράζοντας την σιωπή τους, προκειμένου να διασώσει τον γάμο του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Φιλελεύθερος”, το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης, ενώ βρισκόταν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με πρώην υπάλληλό του, αντιλήφθηκε τέσσερα άτομα να κάθονται σε παρακείμενο τραπέζι.

Μετά από ώρα, ο ένας από αυτούς τού ζήτησε να πληρώσει και να φύγουν. Όταν αυτός άνοιξε το πορτοφόλι του, ο ύποπτος που βρισκόταν δίπλα του αντιλήφθηκε ότι μέσα σ’ αυτό υπήρχε μεγάλο χρηματικό ποσό, περίπου 4 χιλιάδες ευρώ, όπως ανέφερε στην κατάθεσή του προς την αστυνομία.

Ο φερόμενος ως αρχιεκβιαστής ζήτησε τότε από τον 41χρονο επιχειρηματία να βγουν έξω για να μιλήσουν, ενώ τους ακολούθησαν και οι άλλοι τρεις άντρες της παρέας του. Τότε ξεκίνησαν οι απροκάλυπτες απειλές προς το 41χρονο, με τους υπόπτους να του αναφέρουν πως έχουν στην κατοχή τους βίντεο στο οποίο εικονιζόταν ο ίδιος με την παράνομη σχέση του και πως γνώριζαν που διαμένει. Εν συνεχεία του ζήτησαν χρήματα προκειμένου να εξαγοράσει την σιωπή τους και να μην αναφέρουν τίποτα στη σύζυγό του. Τότε αυτός φοβούμενος τα χειρότερα έβγαλε άμεσα από το πορτοφόλι του 500 ευρώ, με τον 29χρονο φερόμενο “εγκέφαλο” της ομάδας των τεσσάρων να του αρπάζει το πορτοφόλι του, αποσπώντας του ολόκληρο το χρηματικό ποσό που βρισκόταν μέσα, ήτοι περί τις 4.000 ευρώ, και επιστρέφοντας το πορτοφόλι κενό στον κατατρομαγμένο επιχειρηματία.

Η συνέχεια είχε εκ νέου απειλές με τους 4 να συνεχίζουν την εκβιαστική τους δράση, καθώς εξανάγκασαν τον επιχειρηματία να τους ακολουθήσει σε ένα ξενοδοχείο, με τον 29χρονο φερόμενο “εγκέφαλο” της σπείρας να απαιτεί από τον επιχειρηματία να τους δώσει περισσότερα χρήματα, συμπληρώνοντας με νόημα πως οπλοφορεί…

Τότε ο επιχειρηματίας φοβισμένος και για την ίδια του την ζωή, απάντησε πως πρώτη του δουλειά το πρωί θα ήταν να μεταβεί σε τράπεζα προκειμένου να προβεί σε νέα ανάληψη χρημάτων από τον λογαριασμό του ώστε να του τα παραδώσει. Έτσι χθες το πρωί περί τις 08.30 τόσο ο 41χρονος επιχειρηματίας, όσο και ο 29χρονος φερόμενος “εγκέφαλος” μετέβησαν με το όχημα του επιχειρηματία σε ΣΠΕ και ο 41χρονος, με τον τελευταίο να προβαίνει σε ανάληψη του ποσού των €2.570 το οποίο και παρέδωσε στον ύποπτο. Ο ίδιος τού ζήτησε μέχρι το μεσημέρι της ίδιας μέρας να του δώσει άλλες 10 χιλιάδες ευρώ. Το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο πλέον στην δράση των μάλλον ατζαμήδων εκβιαστών, με τον επιχειρηματία να το εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Όχι μόνο ο εκβιαστής άφησε DNA μέσα στο όχημα του επιχειρηματία, αλλά εντοπίστηκε και από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της ΣΠΕ, οπότε και αναγνωρίσθηκε από την Αστυνομία. Όπως διεφάνη, ο 29χρονος έχει πολλάκις απασχολήσει στο παρελθόν το ΤΑΕ Λάρνακας, ενώ όπως ελέχθη στο δικαστήριο, ενόσω ο επιχειρηματίας έδινε κατάθεση στην Αστυνομία, στο κινητό του τηλέφωνο δεχόταν μηνύματα και κλήσεις που κατά πάσα πιθανότητα προέρχονταν από τον φερόμενο “εγκέφαλο”.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από καταγγελία του στο ΤΑΕ Λάρνακας, συνελήφθη 29χρονος από τη Λάρνακα, ο οποίος τέθηκε χθες υπό οκταήμερη κράτηση.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/307225-Sok-Ekbiazan-epicheirematia-me-roz-binteo ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...