Σπουδαίο ”διπλό” για τον Παναιτωλικό, πέρασε με 2-1 από τη Λιβαδειά

Σπουδαίο ”διπλό” για τον Παναιτωλικό, πέρασε με 2-1 από τη Λιβαδειά

Παναιτωλικός

Ο Παναιτωλικός πανηγύρισε ένα σπουδαίο διπλό στην Λιβαδειά επικρατώντας με 2-1 των Βοιωτών με δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι του Μοράρ.

Ο Λεβαδειακός ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και απείλησε πρώτος. Μάλιστα έφτασε κοντά στην επίτευξη ενός τέρματος στο 8′ από τον Λεονάρντο που κακώς ακυρώθηκε. Στο φάουλ του Σουμπίνιο ο Βραζιλιάνος αμυντικός καλυπτόταν αλλά ο πρώτος επόπτης κ. Πάτρας υπέδειξε οφσάιντ και ο Βάτσιος ακύρωσε το γκολ.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ στο 17′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Σουμπίνιο. Η μπάλα είχε στηθεί στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Βραζιλιάνος πήρε λίγα μέτρα φόρα και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.

Οι παίκτες του Δέλλα παρότι είχαν την κατοχή στην αναμέτρηση δεν μπορούσαν να απειλήσουν και ανέβασαν την απόδοση τους μετά τη συμπλήρωση είκοσι λεπτών. Η πρώτη καλή στιγμή τους ήρθε στο 23′ αλλά το σουτ του Μάζουρεκ μπλόκαρε εύκολα ο Επασί.

Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο 36′ όταν ο Τσαμπούρης δεν γύρισε σωστά την μπάλα προς τον Επασί, ο Μοράρ μπήκε στην φάση και έκλεψε με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να τον ανατρέπει. Ο Βάτσιος σφύριξε πέναλτι και έδωσε και κίτρινη στον Γάλλο γκολκίπερ. Ο Μοράρ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστόχησε και έκανε το 1-0 για τον Παναιτωλικό.

Παρά το γκολ που δέχθηκε ο Λεβαδειακός έβγαλε αντίδραση και στο 39′ ισοφάρισε με έναν πρώην παίκτη του Παναιτωλικού, τον Μαρκόφσκι. Ο Σουμπίνιο από το χώρο του κέντρου έκανε ωραία μπαλιά προς στον επιθετικό των Βοιωτών που κατέβασε με το δεξί και πλάσαρε με το αριστερό από το ύψος του πέναλτι και ισοφάρισε για την ομάδα του.

Ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να πάει προηγούμενος στο ημίχρονο καθώς στο 44′ ο Σουμπίνιο εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά ο Λεονάρντο πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό. Στο 52′ ο Μοράρ πάτησε με τακουνάκι προς τον Μάρκος Πάουλο που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά έστειλε τη μπάλα έξω.

Δυο λεπτά αργότερα όμως οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι και μάλιστα ο Βάτσιος σωστά απέβαλε τον Επασί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Συγκεκριμένα ο Λεβαδειακός είχε κερδίσει φάουλ το οποίο εκτέλεσε ο Σουμπίνιο με πάσα, οι παίκτες του Παναιτωλικού έκλεψαν και έφυγαν στην αντεπίθεση με τον Μάζουρεκ να δίνει στον Ντίας από τα δεξιά ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πέρασε και τον Επασί που τον ανέτρεψε με το αριστερό πόδι και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του Βάτσιου.

Ο Σωτηρίου πέρασε στην θέση του Νίκα για να καθίσει κάτω από τα γκολπόστ και ο Μοράρ και πάλι ανάλαβε την εσχάτη των ποινών. Ο Ρουμάνος στο 58′ ευστόχησε και έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του ενώ ο Λεβαδειακός συνέχισε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο Λεβαδειακός έχασε τρομερή ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 76′. Οι Βοιωτοί κέρδισαν φάουλ με τον Τσαμπούρη να αναλαμβάνει την εκτέλεση του από μακριά. Ο αρχηγός του Λεβαδειακού με ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Κυριακίδη που δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι αν η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Λεονάρντο, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Νίκας (58′ Σωτηρίου), Καθάριος (77′ Ζαραδούκας), Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (66′ Καραχάλιος), Μαρκόφσκι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Χαντάκιας, Άργκους (72′ Γουίλιαν), Μύγας, Μαρινάκης, Πάουλο, Μπεχαράνο, Ρόσα, Μοράρ, Μάζουρεκ, Ντίας.

 

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/322039-O-Panaitolikos-perase-apo-te-Libadeia-me-2-1 ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...