Σπυράκη: Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ανομίας

Σπυράκη: Η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ανομίας

Σπυράκη

“Καθημερινά, απειλείται ο πολίτης”

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας εκ νέου ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας.

Καθημερινά, απειλείται ο πολίτης, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. περιμένει αύριο από τον κ. Τσίπρα στη Βουλή να απολογηθεί γι’ αυτή την κατάσταση.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι κρατούμενοι που έχουν καταδικαστεί για κακουργήματα είναι ελεύθεροι με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Ερωτηθείσα αν αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΑΣ, η κ. Σπυράκη είπε ότι η ΝΔ έχει υπόψη της τα στοιχεία, όπως έχει υπόψη της και το πρόσφατο περιστατικό στην Πεύκη όπου αστυνομικοί κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί, όπως και το περιστατικό που κρατούμενοι που είχαν αποφυλακιστεί πρόσφατα, «σιδέρωσαν» ηλικιωμένη.

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στη χθεσινή αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, (ο οποίος ανέφερε ότι ήταν συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η επιβάρυνση της μεσαίας τάξης), σχολιάζοντας ότι «επιτέλους η κυβέρνηση είπε και μία αλήθεια». Την κατηγόρησε επίσης ότι εξοντώνει τους συνεπείς φορολογούμενους και είναι ανίκανη να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή. Μία καλή αρχή θα ήταν η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης για την υπόθεση Siemens και στα περί δώρων προς τον κ. Μητσοτάκη, είπε ότι «η κυβέρνηση επαναλαμβάνει πληκτικά τη συκοφαντία κατά του κ. Μητσοτάκη». Επικαλέστηκε μάλιστα τη μαρτυρία της γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, η οποία στην κατάθεσή της ανέφερε ότι «το κόστος του τηλεφωνικού κέντρου το κάλυψε ο κ. Μητστοτάκης». Παράλληλα ρώτησε αν έχει προωθήσει η κυβέρνηση την κατάργηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού ή τι έχει κάνει γι αυτό.

Σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα για τον γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη ανέφερε ότι «ο γραμματέας του κόμματος έχει ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη» και σημείωσε: «Μας προκαλεί εντύπωση ότι βλέπουν συχνά το φως της δημοσιότητας υποκλαπείσες συνομιλίες στελεχών της Ν.Δ.».

Η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευση αναφέρθηκε στο θέμα του κοινωνικού μερίσματος που θα μοιράσει η κυβέρνηση στο τέλος του χρόνου, λέγοντας ότι το πλεόνασμα είναι προϊόν της υπερφορολόγησης των πολιτών και της στάσης πληρωμών του κράτους. Η Ν.Δ. προτείνει να δοθεί εφάπαξ βοήθημα στους μακροχρόνια ανέργους και να υπάρξει μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους. «Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να πει αν συμφωνεί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους» τόνισε.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του κ. Πολάκη ότι «η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους καρκινοπαθείς ήδη υλοποιείται», η κ. Σπυράκη υποστήριξε ότι η πρόταση της Ν.Δ. είναι κοστολογημένη και αιτιολογημένη και είναι απολύτως απαραίτητη για τους πολίτες που πάσχουν από βαριές ασθένειες. Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση δέχεται ότι η πρόταση θα βοηθήσει, ανέφερε η κ. Σπυράκη και πρόσθεσε ότι ο κ. Πολάκης αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το μέτρο μόνο σε ένα φαρμακείο.

Ερωτηθείσα για το αν η Ν.Δ. θα συμφωνήσει με την τοποθέτηση του κ. Μουζάλα στη θέση του Επιτρόπου για τα δικαιώματα του ανθρώπου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, η κ. Σπυράκη είπε ότι πριν έλθει η ώρα αυτή, εγείρεται ένα θέμα επιδόσεων του κ. Μουζάλα, που έθεσε -εκτός από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη- και ο αντιπρόεδρος της Ε.Ε. Φρανκ Τίμερμανς, γιατί ο κ. Μουζάλας δεν αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση του προσφυγικού στη χώρα μας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/307965-Spyrake-E-chora-brisketai-se-katastase-anomias ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...