Σταθάκης: Η αξιολόγηση θα κλείσει μέχρι τον Ιανουάριο

Σταθάκης: Η αξιολόγηση θα κλείσει μέχρι τον Ιανουάριο

Η γ’ αξιολόγηση θα κλείσει μέχρι τον Ιανουάριο, εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνέντευξή του στον Realfm.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα ανοικτά θέματα της διαπραγμάτευσης, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχουν δύο «θέματα αιχμής» αρμοδιότητάς του, όπου έχει υπάρξει σημαντική πρόοδος. Αυτά είναι η πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ (40%), και η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας, «σε γενικές γραμμές είμαστε αισιόδοξοι για την πορεία της αξιολόγησης. Θα κλείσει όπως προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα από τη διαδικασία, μέχρι τον Ιανουάριο».

Το 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Σχετικά με την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ μέχρι το 40%, ο υπουργός τόνισε ότι υπάρχει καταρχάς συμφωνία ως προς την κατεύθυνση που θα κινηθεί η διαδικασία. Αναφέρομαι στις μονάδες της Μεγαλόπολη και της Μελίτη. Σημαντική εξέλιξη είναι η συζήτηση για την αναβάθμιση της μονάδας του Αμύνταιου, ώστε να παραμείνει ενεργή περισσότερα χρόνια.

Η διατήρηση των θέσεων εργασίας αποτελεί μέρος της συζήτησης για τη συμφωνία, όπως και άλλες πρωτοβουλίες. Όπως για παράδειγμα η διασφάλιση της τηλεθέρμανσης σε πόλεις κλειδιά στη Βόρεια Ελλάδα. Η ατζέντα δεν περιορίζεται μόνο στην πώληση μονάδων, περιλαμβάνει και συγκεκριμένες ενέργειες, “αντισταθμιστικά”, ώστε να μην υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος στις τοπικές κοινωνίες. Λίγο υπομονή και θα δείτε ότι η συμφωνία, στο τέλος της ημέρας, θα είναι αρκετά καλή.

Σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου από το 2018, ο Γιώργος Σταθάκης, είπε ότι «είμαστε έτοιμοι για αυτή την απελευθέρωση. Ταυτόχρονα θα υπάρξει μια αναδιάταξη των εταιρειών φυσικού αερίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Επιδιώκουμε να υπάρξει ισχυρή παρουσία της ΔΕΠΑ και στη λιανική αγορά, αλλά σε μια επιχείρηση όχι και στις δύο».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/311387-Stathakes-E-axiologese-tha-kleisei-mechri-ton-Ianoyario ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...