Στατιστικά και λεπτομέρειες για τις πρώτες 5 αγωνιστικές της Σούπερ Λίγκ

Εχθές ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκ με τη λευκή ισοπαλία της Ξάνθης και του Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια. Έπειτα λοιπόν από πέντε αγωνιστικές η ΑΕΚ είναι μόνη πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα με 13 βαθμούς έχοντας 4 νίκες και 1 ισοπαλία. Ακολουθούν Πανιώνιος και ΠΑΟΚ με 11 βαθμούς έχοντας 3 νίκες και δύο ισοπαλίες, ο Ολυμπιακός έπεσε στην 4η θέση έχοντας 8 βαθμούς με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ισόβαθμοι με 7 βαθμούς οι Ατρόμητος και Λεβαδειακός αήττητοι με 4 ισοπαλίες και μία νίκη.

Στις δύο τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος συναντάμε τον Απόλλωνα Σμύρνης και τη Λάρισα έχοντας από 2 βαθμούς με τρείς ήττες και δύο μέχρι στιγμής ισοπαλίες.

Την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος διαθέτει η ΑΕΚ με 10 γκόλ , ενώ ο ΠΑΟΚ διαθέτει την καλύτερη άμυνα, καθώς έχει δεχθεί μόλις ένα γκόλ η άμυνά του. Όσον αφορά τη χειρότερη επίθεση ο Απόλλων Σμύρνης κατέχει αυτή την πρωτιά με 1 γκόλ να έχει πετύχει, ενώ παράλληλα η χειρότερη άμυνα της Σόυπερ Λίγκ και με διαφορά, ανήκει στην ΑΕΛ που έχει δεχθεί 13 γκόλ!

Οι αήττητες ομάδες του πρωταθλήματος παραμένουν πέντε. ΑΕΚ, Πανιώνιος, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος και Λεβαδειακός! Δεν έχουν γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης ο Αστέρας, η Λάρισα, και ο Απόλλων Σμύρνης.

Στην 1η, 2η και 3η αγωνιστική σημειώθηκαν 15 γκόλ. Η 4η αγωνιστική ήταν η χειρότερη όσον αφορά το σκοράρισμα με μόλις 8 γκόλ, ενώ στην αγωνιστική που μας πέρασε (5η) καταγράφηκαν τα περισσότερα τέρματα με τον αριθμό να σταματάει στα 19 γκόλ και παράλληλα να γίνεται η 5η αγωνιστική η πιο παραγωγική μέχρι στιγμής. Τη μεγαλύτερη νίκη την έχει σημειώσει η ΑΕΚ με το 4-0 της 3ης αγωνιστικής απέναντι στη Λάρισα, ενώ τα περισσότερα γκόλ που έχουν σημειωθεί σε έναν αγώνα είναι τα πέντε συνολικά (Ολυμπιακός – Λάρισα 4-1, Πανιώνιος – Λάρισα 4-1, ΑΕΚ – Ολυμπιακός 3-2) ! Το καλύτερο παιχνίδι αναμφισβήτητα ήταν το ντέρμπι Ολυμπιακού – ΑΕΚ που τα είχε όλα!

Η Λάρισα κερδίζει κι άλλη αρνητική πρωτιά στο θέμα της απόλυσης προπονητών. Προς το παρόν έχουν απολυθεί απ’το πρωτάθλημα 7 προπονητές, οι δύο απολυμένοι είναι της Λάρισας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα (Πάους, Ματάισεν) ο Αλέξης Κούγιας άλλαξε δύο προπονητές ψάχνοντας τώρα τον τρίτο και καλύτερο; Θα δείξει..

Πέρα απ’τους προπονητές που άλλαξε η ΑΕΛ, απομακρύνθηκαν επίσης οι Στανόγιεβιτς(ΠΑΟΚ), Ελευθερόπουλος(Κέρκυρα), Βεργέτης(Αστέρας), Χάσι(Ολυμπιακός) και Μάντζιος(Απόλλων).

Στατιστικά ξανά και στον πίνακα των σκόρερ όπου προελαύνουν με 3 τέρματα οι Πρίγιοβιτς, Λάζαρος και Φορτούνης. Στις ασίστ από 2 μετράνε οι Ρόσα, Αιντάρεβιτς, Λιβάγια, Ντιγκινί και Μάτος. Όσον αφορά τις αποκρούσεις πρώτος είναι ο Μπόζοβιτς της Λάρισας με 27 και ακολουθεί ο Νίκος Παπαδόπουλος της Λαμίας με 23.

Συμπερασματικά η ΑΕΚ μέσα κι απ’τα στατιστικά ξεχωρίζει στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, δικαιολογεί το γεγονός ότι είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ απ’ την άλλη πολλές αρνητικές πρωτιές έχει η Λάρισα κάτι που το φανερώνει και η βαθμολογική της θέση.

Αναμένουμε λοιπόν για τη συνέχεια του ελληνικού πρωταθλήματος και το τι θ’αλλάξει στις επόμενες αγωνιστικές.

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...