Στα Κατεχόμενα ο Αχμέτ Νταβούτογλου

Στα Κατεχόμενα ο Αχμέτ Νταβούτογλου
Σε δηλώσεις του ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι θα ενημερωθεί από τον Έρογλου λεπτομερώς για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό – Η κρίση στο Κυπριακό πηγάζει από την ελληνοκυπριακή πλευρά, σχολίασε

Το τελευταίο διάστημα με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και τη στήριξη της Τουρκίας οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έχουν λάβει μια νέα ώθηση, δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου αναχωρώντας από την Άγκυρα για τα Κατεχόμενα.

Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Εσέμπογα της Άγκυρας,ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι θα ενημερωθεί από τον Ντερβίς Έρογλου λεπτομερώς για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Ο Αχμέτ Νταβούτογλου έκανε αναφορά στη στήριξη που έδωσε η τουρκική πλευρά στο σχέδιο Ανάν και πρόσθεσε ότι η κρίση στο Κυπριακό πηγάζει από την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι θα βρίσκεται στα κατεχόμενα για να δείξει τη στήριξη που έδωσε η Τουρκία στα κατεχόμενα τόσο στην ανάπτυξη του οικονομικού τομέα όσο και του πολιτικού. Το πιο σημαντικό έργο είναι η μεταφορά του καθαρού νερού από την Ανατολία, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι τα Κατεχόμενα παρά τις πιέσεις κατάφεραν να φτάσουν σε δημοκρατικά επίπεδα.

Τον Αχμέτ Νταβούτογλου συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς, ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Δασών και Υποθέσεων Νερού Βεϊσέλ Έρογλου, ο Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Μεχμέτ Αλί Σαχίν και η σύζυγός του Σαρέ Νταβούτογλου.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...