Στα “δίχτυα” της ΕΛ.ΑΣ. 67χρονος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Στα “δίχτυα” της ΕΛ.ΑΣ. 67χρονος που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Δικογραφία σε βάρος 67χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής των αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, παραγγέλθηκε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η ανεύρεση αγνώστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε με ανήλικη μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και απέσπασε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  πραγματοποίησε αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες εταιρίες και τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και προέκυψαν τα στοιχεία συνδρομητή  που αντιστοιχούν στην οικία του 67χρονου.

Ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 16 Φεβρουαρίου 2018 στην κατοικία του 67χρονου σε περιοχή της Αττικής, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπό έρευνα υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητό τηλέφωνο, μία κάρτα sim, μία κάρτα μνήμης τύπου micro sd και εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε αρμοδίως, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: [email protected]  
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOINONIA/323228-Sta-dichtya-tes-EL-AS-67chronos-poy-kategoreitai-gia-paidike-pornographia-meso-diadiktyoy ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...