Στα τεμένη της Τραπεζούντας ο Πατριάρχης για να δει τα χάλια των Τούρκων…

Στα τεμένη της Τραπεζούντας ο Πατριάρχης για να δει τα χάλια των Τούρκων…
Στα τεμένη της Τραπεζούντας μπήκε ο Πατριάρχης να δει τα χάλια των τούρκων που τα μετέτρεψαν σε τζαμιά.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι προκαθήμενοι της ορθόδοξης εκκλησίας επισκέπτονται θρησκευτικούς χώρους μνημεία της πίστης μας που έχουν καταπατηθεί από αλλόθρησκους. Και αυτή τη φορά ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρέθηκε σε τζαμί της Τραπεζούντας σε πρώην ναό και ξεναγήθηκε σαν ξένος.

Με την επίσκεψη του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου σε περιοχές του Πόντου αποδείχθηκε γι άλλη μια φορά ότι τραγικές αλλοιώσεις των θρησκευτικών μας μνημείων και οι αλλεπάλληλες καταστροφές είναι πάντα γεγονός. Ο οικουμενικός με τη συνοδεία του έφτασαν στον πάλαι ποτέ Ιερό ναό του αγίου Ακινδύνου που σήμερα είναι τέμενος.

Στο κτίσμα αυτό του 11 ου αιώνα που καταστράφηκε για να γίνει τζαμί περίμενε ο Ιμάμης της περιοχής τον οικουμενικό να τον καλώς ορίσει και να τον ξεναγήσει στην πρώην εκκλησία μας και νυν τζαμί. Εκεί φτάσαμε σήμερα δυστυχώς, να επισκεπτόμαστε τα μνημεία της πίστης μας που έχουν βεβηλωθεί από τους αλλόθρησκους καταστροφείς.

Όταν έφτασε στην Τραπεζούντα για την προσκυνηματική του επίσκεψη επισκέφθηκε την ιστορική Ιερά Μονή της Θεοτόκου Θεοσκεπάστου όπου οι αρχαιολόγοι εργάζονται εντατικά και συντηρούν το μνημείο με σκοπό να το αναδείξουν . Η συνοδεία του και προφανώς ο ίδιος συγκλονισμένοι γι άλλη μια φορά έβλεπαν το μεγαλείο της καταστροφής να κατασκεπάζει και το μικρότερο μνημείο που θυμίζει ορθοδοξία.

hellasforce.gr

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...