Στην εκδήλωση για τα 130 χρόνια του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου ο Προκόπης Παυλόπουλος

Στην εκδήλωση για τα 130 χρόνια του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου ο Προκόπης Παυλόπουλος

Με στόχο η παρουσία του να σηματοδοτήσει τη στήριξή του στον ιστορικό Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο, ώστε να προσφέρει στον αθλητισμό και τη νεολαία μας ακόμη περισσότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος συμμετείχε απόψε στην εκδήλωση για τα 130 χρόνια ίδρυσής του.

«Γιορτάζουμε σήμερα τα 130 χρόνια από την ίδρυση, το 1888, του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου, του οποίου πρώτος πρόεδρος διετέλεσε ο αείμνηστος Παναγιώτης Μπενάκης» ανέφερε ο κ. Παυλόπουλος σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση και τόνισε πως είναι ένας από τους αρχαιότερους ελληνικούς αθλητικούς συλλόγους. Ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος ιδρύθηκε ως σύλλογος κλασικού αθλητισμού και σταδιακώς εξελίχθηκε, σε σημείο ώστε σήμερα, παρά τις τεράστιες δυσχέρειες που αντιμετωπίζει, να διατηρεί πέντε αθλητικά τμήματα, σημείωσε και προσέθεσε πως έδρα του είναι το ιστορικό γήπεδο του Μεσσηνιακού στην Καλαμάτα, και έμβλημά του είναι ο Μεσσήνιος αθλητής Δαϊκλής, που διακρίθηκε το 752 π.Χ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ακόμα πως ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος υπήρξε από τα ιδρυτικά σωματεία του ΣΕΓΑΣ, και είχε σημαντική συνεισφορά στην διοργάνωση της Α΄ Ολυμπιάδας του 1896, οργανώνει, κάθε χρόνο, τη διεθνή, από το 1996, αθλητική εκδήλωση «Παπαφλέσσεια», προς τιμήν του μεγάλου μάρτυρα της Εθνεγερσίας του 1821.

Υπογράμμισε επίσης ότι ο Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος, γνήσιος και συνεπής εκφραστής του εν γένει Ολυμπιακού Πνεύματος και Ιδεώδους αλλά και των αρχών του «εύ αγωνίζεσθαι» -άρα της Αριστείας- ανέδειξε σπουδαίους αθλητές, σύγχρονος εκπρόσωπος των οποίων είναι ο μεγάλος άλτης του μήκους, με σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, κ. Λούης Τσάτουμας.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/334855-Sten-ekdelose-gia-ta-130-chronia-toy-Messeniakoy-Gymnastikoy-Syllogoy-o-Prokopes-Paylopoylos ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...