Στη 20η θέση της λίστας των χωρών με τα πιο δυστυχισμένα παιδιά η Ελλάδα

Στη 20η θέση της λίστας των χωρών με τα πιο δυστυχισμένα παιδιά η Ελλάδα
Η έκθεση «Good Childhood Report» βασίστηκε στα ευρήματα της έρευνας που διενεργήθηκε από το φιλανθρωπικό ίδρυμα The Children’s Society και παρουσιάζει την Ελλάδα στην 20ή θέση της κατάταξης των χωρών με τα πιο δυστυχισμένα παιδιά του κόσμου. Η λίστα περιελάμβανε συνολικά 40 χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Στην έρευνα συμμετείχαν 50.000 παιδιά και τα αποτελέσματα προέκυψαν με όρους «υποκειμενικής ευημερίας», δηλαδή με βάση τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά αντιλαμβάνονταν την προσωπική τους ευτυχία.

Τα ποσοστά ευημερίας μετρήθηκαν με βάση 10 παράγοντες που έχουν κριθεί σημαντικοί βάσει προηγούμενων ερευνών, για τη ζωή των παιδιών και των εφήβων.

Συγκεκριμένα μελετήθηκε ο δείκτης ικανοποίησης των παιδιών σε τομείς όπως η υγεία, η οικογένεια, η κατοικία, οι φίλοι, το σχολείο, το μέλλον, τα χρήματα και τα υπάρχοντα, η αξιοποίηση του χρόνου, οι επιλογές και η εξωτερική εμφάνιση.

Σύμφωνα με την κατάταξη των 40 χωρών, τα πιο ευτυχισμένα παιδιά βρίσκονται στην πΓΔΜ και στις επόμενες τέσσερις θέσεις ακολουθούν Ολλανδία, Αρμενία, Γροιλανδία και Ισλανδία.

Η Ελλάδα βρίσκεται ακριβώς στη μέση της λίστας ξεπερνώντας χώρες όπως η Γαλλία, το Βέλγιο, η Αγγλία και η Ιταλία, η οποία μάλιστα βρίσκεται στην τέταρτη θέση από το τέλος.

Η χώρα με τα πιο δυστυχισμένα παιδιά φαίνεται να είναι η Τουρκία, ενώ μόλις στην προτελευταία θέση της λίστας εντοπίζονται οι Η.Π.Α. που ακολουθούνται από τον Καναδά, την Ιταλία και την Πολωνία.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, τα παιδιά που εξασκούν τακτικά κάποιο άθλημα τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένα από εκείνα που έχουν καθιστικό τρόπο ζωής.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...