Στις 11/1 το πρώτο κρίσιμο ραντεβού για την γ’ αξιολόγηση

Στις 11/1 το πρώτο κρίσιμο ραντεβού για την γ’ αξιολόγηση

Μέχρι την άλλη Πέμπτη, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο μεγάλος όγκος των προαπαιτούμενων της γ’ αξιολόγησης, για να κλείσει στο Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου! Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 11 Ιανουαρίου, θα συνεδριάσει η ομάδα εργασίας του Eurogroup, το EuroWorking Group (EWG), όπου θα γίνει μία πρώτη αποτίμηση από τους θεσμούς,  για την πρόοδο που έχει γίνει στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, στις αρχές της άλλης εβδομάδας, αναμένεται ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει έναν εφαρμοστικό νόμο στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστεί άμεσα. Εκτός από τα προαπαιτούμενα που πρέπει να περάσουν από τη Βουλή, υπάρχουν και δεκάδες δράσεις που ολοκληρώνονται παράλληλα, με υπουργικές αποφάσεις.

Το «αγκάθι» αναμένεται να είναι διαπραγμάτευση με το ΔΝΤ, που έχει στόχο την συμμετοχή του στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος. Το Ταμείο, έχει εκφράσει στο παρελθόν επιφυλάξεις για τη δυνατότητα των τραπεζών να ανταπεξέλθουν στους στόχους μείωσης των κόκκινων δανείων, ενώ αναμένεται να ζητήσει και την επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων (2 δις ευρώ το 2018). Σε κάθε περίπτωση, ΔΝΤ και Ευρωπαϊκοί θεσμοί δίνουν ιδιαίτερο βάρος στο θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ειδικά στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων, όλα τα μεγάλα μέτωπα, πρέπει να έχουν κλείσει πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.  Λόγω της φύσης των ιδιωτικοποιήσεων και της διαδικασίας, με τους ανοικτούς διαγωνισμούς, όπως ήταν αναμενόμενο υπήρξαν ήδη καθυστερήσεις, οι οποίες έχουν γίνει αποδεκτές από τους θεσμούς και θα πάνε για το 2019.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/315924-Stis-11-1-to-proto-krisimo-ranteboy-gia-ten-g-axiologese ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...