Στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη η ιστορική συνάντηση Τραμπ – Κιμ

Στις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη η ιστορική συνάντηση Τραμπ – Κιμ

Στη Σιγκαπούρη, στις 12 Ιουνίου και ώρα 9.00 το πρωί (τοπική ώρα), θα διεξαχθεί η ιστορική σύνοδος κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως ανακοίνωσε επισήμως σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Η κρίσιμη συνάντηση πέρασε από δεκάδες κύματα προτού οριστικοποιηθεί, καθώς μια σειρά από συνεχή εμπόδια ναρκοθετούσαν τον «δρόμο» προς τη Σιγκαπούρη.

«Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θεωρεί ότι οι συνεχιζόμενες συνομιλίες πάνε πολύ καλά και ότι οι συναντήσεις που λαμβάνουν χώρα οπωσδήποτε είναι ενδείξεις προόδου» δήλωσε προσφάτως, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, κληθείσα να σχολιάσει τις επαφές Αμερικανών και Βορειοκορεατών αξιωματούχων.

Οι δύο χώρες, μαζί με τη Νότια Κορέα, καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις του καθεστώτος της Πιονγιάνγκ με τη Δύση.

Στόχο των ΗΠΑ αποτελεί η εξάλειψη των πυρηνικών όπλων που διαθέτει η Βόρεια Κορέα, μια εξέλιξη η οποία θα επιτρέψει στην Πιονγιάνγκ να εξέλθει της διεθνούς απομόνωσης.

Την ίδια ώρα, οι κυβερνήσεις των τριών χωρών επιχειρούν να δώσουν μια οριστική λύση στη διχοτόμηση της κορεατικής χερσονήσου, η οποία επισήμως βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως σήμερα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/333781-Stis-12-Ioynioy-ste-Sigkapoyre-e-istorike-synantese-Tramp-Kim ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...