Στο αρχαίο θέατρο Μακύνειας το γυμνάσιο Αντιρρίου

Στα πλαίσια του 6ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου στο Αρχαίο Θέατρο Μακύνειας, συμμετείχε  το Γυμνάσιο Αντιρρίου με το έργο «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σιούντα και υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τις: Κυρίτση Μαρία και Μαριόλη Νίκη.

Το έργο έτυχε του θαυμασμού και της αποδοχής του κοινού που χειροκρότησε θερμά τους μαθητές. Το Γυμνάσιο Αντιρρίου ήταν το μοναδικό σχολείο Β/θμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχε στην εκδήλωση. Οι μαθητές αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία καθώς συμμερίζονται την άποψη των εκπαιδευτικών τους ότι: «το θέατρο στο σχολικό οικοσύστημα κάνει τη μάθηση παιχνίδι και το παιχνίδι γνώση»

Οι «Βάτραχοι», αν και  γράφτηκαν τον 5ο αι π.χ, είναι ένα έργο τραγικά επίκαιρο, καθώς το μήνυμα που περνούν είναι η ανάγκη να ξαναβρούν οι άνθρωποι τη χαμένη πνευματικότητά τους.

Πρόθεση του σχολείου είναι να συμμετάσχει με το έργο αυτό στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος και Κλασσικού Θεάτρου της Σικελίας, όπου έχει εξασφαλισμένα τα έξοδα διαμονής και σίτισης και αναζητά χορηγούς για να καλύψουν τα έξοδα μετάβασης στη Σικελία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του Γυμνασίου Αντιρρίου.

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...