Στο σκαμνί η Λαγκάρντ για 404.000.000€

Σάββατο 23/07/2016 – 17:00

Εφημερίδα πρωτοσέλιδο

 

Η ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΟΥΣΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΙΔΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ – ΖΗΜΙΩΣΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΤΑΠΙ

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ που οδήγησε εκατομμύρια Έλληνες στην πείνα, τη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση και προκαλούσε συνεχώς παραδίνοντας στον ελληνικό λαό μαθήματα διαφάνειας, παραπέμπεται να δικαστεί για κακούργημα στα Γαλλικά δικαστήρια για ένα… δωράκι τετρακοσίων εκατομμυρίων ευρώ, που έκανε στο δισεκατομμυριούχο φίλο της Μπερνάρ Ταπί.

Πρόκειται για ένα σκάνδαλο, το οποίο είχε απασχολήσει το Γαλλικό Τύπο και μετά τη διερεύνησή του από τη Δικαιοσύνη αποφασίστηκε η παραπομπή σε δίκη της Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία με τις πράξεις της και ιδιαίτερα τις σκόπιμες παραλείψεις της ζημίωσε το Γαλλικό δημόσιο με 404.000.000 ευρώ. Προφανώς η κυρία Λαγκάρντ εξάντλησε την αναλγησία της σε συνταγές πείνας, τις οποίες επέβαλε στον Ελληνικό λαό, ενώ φρόντιζε να κλέβουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από το Γαλλικό δημόσιο, οι μεγαλόσχημοι φοροφυγάδες που την βοήθησαν στην πολιτική της καριέρα. Ακόμα και τώρα που παραπέμπεται να δικαστεί από Ειδικό Δικαστήριο της Γαλλίας, η Κριστίν Λαγκάρντ δεν παραιτείται από το ΔΝΤ, γιατί θεωρεί ότι, όσο παραμένει Γενική Διευθύντρια, εξασφαλίζει ιδιότυπη ασυλία.

Η εξέλιξη με την Λαγκάρντ δείχνει το ύφος και το ήθος αυτών που επέβαλαν τις καταστροφικές συνταγές στη χώρα μας, με αποτέλεσμα να διαλυθεί ολοσχερώς η οικονομία μας.

Αποκαλύπτει επίσης το μέγεθος της υποκρισίας της λεγόμενης τρόικας εσωτερικού και του μηχανισμού προπαγάνδας των καναλιών των χρεοκοπημένων νταβατζήδων, που έφτασαν σε σημείο να αναπαράγουν τις υποδείξεις της Λαγκάρντ αλλά και τις αθλιότητες που έλεγε, παρουσιάζοντας τους Έλληνες ως διεφθαρμένους και φοροφυγάδες. Αυτή, που χάρισε τετρακόσια εκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος, σε έναν μόνο φοροφυγάδα, είχε το θράσος να κουνάει το δάκτυλο στην Ελλάδα. Καταλαβαίνετε σε τι απάτες και σκάνδαλα έχουν εμπλακεί οι υπόλοιποι της συμμορίας της τρόικας που μας κουβάλησαν στην Ελλάδα οι δωσίλογοι, Γιώργος Παπανδρέου και Αντώνης Σαμαράς.

Παραπέμπεται σε δίκη 

Τα «φαντάσματα» του παρελθόντος, συνεχίζουν να στοιχειώνουν τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ η οποία παραπέμπεται σε δίκη για την υπόθεσή Ταπί, που την ακολουθεί από το 2008! Την εποχή που η  «Σιδηρά Κυρία» του ΔΝΤ, ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, η υπόθεση «Ταπί – Credit Lyonnais», είχε συνταράξει την κυβέρνηση Φρανσουά Φιγιόν και στην συνέχεια την  κυβέρνηση Σαρκοζί και τώρα κατηγορείται για αμέλεια, που επέτρεψε τη διαιτησία ανάμεσα στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί και την τότε δημόσια τράπεζα Credit Lyonnais.

Μία απόφαση που στοίχησε στο Γαλλικό Δημόσιο 404 εκατ. ευρώ! Από την πλευρά της η Κριστίν Λαγκάρντ ανέκαθεν υποστήριζε ότι ενήργησε «προς το συμφέρον του κράτους και με σεβασμό στο νόμο». Δημοσίευμα της Γαλλικής εφημερίδας «Le Monde», αναφέρει, πως η επίδειξη αμέλειας στη διαχείριση δημόσιου χρήματος μπορεί να τιμωρηθεί με ένα έτος φυλάκισης και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Τρεις δικαστές, έξι βουλευτές και έξι γερουσιαστές

Τώρα καλείται να εμφανιστεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Δημοκρατίας (CJR), του ειδικού δικαστηρίου που αναλαμβάνει την εκδίκαση υποθέσεων για αδικήματα που διαπράττουν μέλη της κυβέρνησης. Η υπόθεση της Λαγκάρντ αναμένεται πως θα εξετασθεί από ένα ειδικό δικαστήριο για υπουργούς της κυβέρνησης, που θα αποτελείται από έξι βουλευτές, έξι γερουσιαστές και τρεις δικαστές.

Το Ανώτατο Εφετείο της Γαλλίας ανακοίνωσε πως την παραπέμπει  σε δίκη για αμέλεια, μετά την ακύρωση της διαιτησίας «λόγω απάτης», μια απόφαση που επικυρώθηκε από το Εφετείο. Τον περασμένο Δεκέμβριο, οι δικαστές του CJR είχαν αποφασίσει η πρώην υπουργός, να δικαστεί με την κατηγορία της «αμέλειας».

Έξι είναι τα πρόσωπου που κατηγορούνται για απάτη, σφετερισμό κεφαλαίων ή συνέργεια, στην ποινική πτυχή της υπόθεσης, ανάμεσά τους ο γνωστός επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί, ένας από τους τρεις διαιτητές, Πιέρ Εστού και ο  δικηγόρος του κ. Ταπί, Μορίς Λαντούρν.

Μήνυμα στήριξης από το ΔΝΤ

Όμως το ΔΝΤ, δεν φαίνεται να έχει κλονιστεί ιδιαίτερα από τις αποφάσεις του Γαλλικού δικαστηρίου, αφού, φέτος η κυρία Λαγκάρντ ξεκίνησε τη δεύτερη θητεία της στο τιμόνι του Ταμείου.

Το Δ.Σ. του ΔΝΤ  σε ανακοίνωσή του, τονίζει πως συνεχίζει να έχει εμπιστοσύνη στην Κριστίν Λαγκάρντ και την ικανότητα της να επιτελέσει τα καθήκοντά της αποτελεσματικά μετά την εκδίκαση της υπόθεσής της.

Επίσης, ο συνήγορος υπεράσπισης της κυρίας Λαγκάρντ, σε δήλωσή του επεσήμανε πως η αθωότητά της, θα αποδειχθεί κατά τη διάρκεια της δίκης.

Η υπόθεση «Ταπί»

Το νήμα της υπόθεσης φτάνει στο μακρυνό 1994, όταν και ο επιχειρηματίας  Μπερνάρ Ταπί θεώρησε πως είχε εξαπατηθεί από την τράπεζα Credit Lyonnais, όταν πούλησε την Adidas. Όμως αντί να ακολουθήσει τη συνήθη πρακτική και να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, το υπουργείο Οικονομίας της Γαλλικής Δημοκρατίας,  επέλεξε τη λύση της ιδιωτικής διαιτησίας.

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...