Στο 1,75% αύξησε τα επιτόκια η Fed

Στο 1,75% αύξησε τα επιτόκια η Fed

Κατά 25 μονάδες βάσης, στο 1,75%, αύξησε τα επιτόκια η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, στην πρώτη κίνηση του νέου Διοικητή της Fed, μετά την αντικατάσταση της Τζάνετ Γέλεν, του Τζερόμ Πάουελ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Fed διατηρεί την πρόβλεψη για δύο τουλάχιστον ακόμα αυξήσεις επιτοκίων τη φετινή χρονιά. Συγκεκριμένα, αναμένει τρεις αυξήσεις επιτοκίων και το 2019, έναντι δύο της προηγούμενης εκτίμησης.

Συγκεκριμένα, ως το τέλος του 2019, τα επιτόκια θα σκαρφαλώσουν στο 2,9% (αύξηση 0,2% από την προηγούμενη πρόβλεψη). Ένα χρόνο αργότερα, το 2020 αναμένεται ότι τα επιτόκια θα έχουν ανέβει στο 3,4%, αντί για 3,1% που ήταν η πρόβλεψη του Δεκεμβρίου.

Για την ανάπτυξη, η πρόβλεψη της Fed αυξήθηκε στο 2,7% το 2018 από 2,5% το Δεκέμβριο, ενώ για το 2019 αναβαθμίστηκε στο 2,4% από 2,1%. Μπορεί η οικονομία να αυξηθεί με ταχύτερο ρυθμό τα επόμενα δύο χρόνια, σύμφωνα με την νέα εκτίμηση των αναλυτών της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, αλλά προς το παρόν, η εκτίμησή της για τον πληθωρισμό παρέμεινε σταθερή στο 1,9% για το 2018 και στο 2% για το 2019.

Στην ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «τα κέρδη στην απασχόληση ήταν ισχυρά τους τελευταίους μήνες και το ποσοστό της ενεργείας παρέμεινε χαμηλό». Το πρακτορείο Bloomberg, μετέδωσε ότι  οι δαπάνες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων έχουν «μετριαστεί» σε σχέση με τις μετρήσεις του τέταρτου τριμήνου.

 

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/325998-Sto-1-75-ayxese-ta-epitokia-e-Fed ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...