Στρατηγική επιλογή

Στρατηγική επιλογή

ΓΙΑ πρώτη φορά οι Αμερικανοί επενδύουν στρατηγικά στη χώρα μας σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ για τα ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά σε συνδυασμό με το Νεώριο Σύρου, το οποίο βρίσκεται ήδη στα χέρια εταιρείας αμερικανικών συμφερόντων, έρχεται να αλλάζει ριζικά το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας.

ΓΙΑΤΙ τα ναυπηγεία δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση. Συνδέονται με τα γεωπολιτικά συμφέροντα των Αμερικανών στη Μεσόγειο.

ΓΙΑ την Ουάσινγκτον η Ελλάδα είναι πλέον η μοναδική δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας σε μία εύφλεκτη περιοχή. Γι’ αυτό επενδύουν σε στρατηγικούς τομείς της Οικονομίας όπως είναι τα ναυπηγεία, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που θα γίνει κόμβος για την αποθήκευση υγροποιημένου αερίου καθώς επίσης και στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων.

ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ συμμετοχή αμερικανικών επενδυτικών κολοσσών στον τομέα της Υγείας ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες επενδύσεις στον Τουρισμό και στην Τεχνολογία.

ΓΙΑ να φτάσουμε σε αυτό το σημείο χρειάστηκε μεγάλη διπλωματική προσπάθεια από τον Αλέξη Τσίπρα. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο, σε συνδυασμό με την ισχυρή συμμαχία ανάμεσα σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ και Αίγυπτο διαμόρφωσε τις προϋποθέσεις για να επενδύσουν στην Ελλάδα τα αμερικανικά μεγαθήρια.

Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται με στόχο αυτή τη φορά να αποκτήσει η χώρα μας πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια. Μια τέτοια εξέλιξη, προϋποθέτει την επίλυση του Σκοπιανού που θα ενισχύσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια ενώ παράλληλα θα μετατρέψει την Θεσσαλονίκη ας ζώνη εμπορίου για ολόκληρη την περιοχή.

Ο ΑΛΕΞΗΣ Τσίπρας κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα εφιαλτικά μνημόνια ανοίγοντας το δρόμο για τη νέα εποχή της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/342040-Strategike-epiloge ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...