Στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα

Στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ η Ελλάδα

Πρώτο θέμα

Αλλάζουν οι γεωπολιτικές ισορροπίες σε Ευρώπη και Μεσόγειο – Ιστορικής σημασίας η αυριανή συνάντηση του Αλέξη με τον πλανητάρχη από την οποία πολλά εξαρτώνται για την επόμενη μέρα της χώρας μας

Για πρώτη φορά στη νεώτερη πολιτική ιστορία οικοδομείται μια στρατηγική σχέση ανάμεσα στην υπερδύναμη που λέγεται Αμερική και την Ελλάδα!

Ένας Αριστερός πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα μεγάλα προβλήματα και να δημιουργήσει σχέσεις απόλυτης εμπιστοσύνης με την Ουάσινγκτον και να υπογράψει συμφωνίες οι οποίες αλλάζουν τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη και την Μεσόγειο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να αναβαθμίσουν σε όλα τα επίπεδα την Ελλάδα, προκειμένου να παίξει τον κρίσιμο ρόλο ως παράγοντας σταθερότητας στην εύφλεκτη περιοχή της Μεσογείου και ταυτόχρονα να αποκτήσει σημαίνοντα ρόλο στην Ευρώπη.

Για να μπορέσει η Ελλάδα να ανταπεξέλθει στο νέο ρόλο της καλύπτοντας παράλληλα και το κενό που αφήνει η Τουρκία που έχει διαρρήξει τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ, θα πιέσει να λυθούν άμεσα πολλές εκκρεμότητες. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται οι πιέσεις που πρόκειται να ασκηθούν στους εταίρους για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους.

Ήδη η Κριστίν Λαγκάρντ, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις του πλανητάρχη, ζητώντας να κλείσει γρήγορα η τρίτη αξιολόγηση για να αρχίσει η συζήτηση για την απομείωση του δημόσιου χρέους.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αποφασισμένος να ενισχύσει σε στρατιωτικό επίπεδο την Ελλάδα, όπου η παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων θα είναι περισσότερο έντονη. Δικαιολογημένα στην Ουάσινγκτον θεωρούν τη χώρα μας το μεγάλο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Γι’ αυτό εκσυγχρονίζουν την αμερικανική βάση στη Σούδα ενώ ενδέχεται να συμφωνηθεί και η δημιουργία μιας δεύτερης αμερικανικής βάσης και πάλι στην Κρήτη.

Οι Αμερικανοί έχουν δώσει το πράσινο φως για επενδύσεις στη χώρα μας και ήδη έχουν προχωρήσει συνεργασίες με την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής και την είσοδο Αμερικανών επενδυτών στον νευραλγικό τομέα της υγείας. Μεγάλες συνεργασίες και επενδύσεις αναμένεται να υπογραφούν και στον τομέα της ενέργειας, με δεδομένο ότι η χώρα μας εγκατέλειψε οριστικά και αμετάκλητα τα πειράματα με την Μόσχα τα οποία δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα.

Στην Ουάσινγκτον μιλούν για επέλαση Αμερικανών επενδυτών στην Ελλάδα που θα εγκαινιάσει μια νέα περίοδο στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Γι’ αυτό βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες συμφωνίες σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής και ιδιαίτερα στην άμυνα, την ασφάλεια, την ενέργεια, τον τραπεζικό τομέα και τον τουρισμό.

Η Ελλάδα αναμένεται πολύ σύντομα να αναπτύξει προνομιακή σχέση με τις ΗΠΑ με δεδομένο ότι η Ουάσινγκτον δεν εμπιστεύεται τους Γερμανούς και τους Γάλλους και επιδιώκει να έχει έναν καθαρό σύμμαχο στην Ευρώπη.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/305586-Strategikos-symmachos-ton-EPA-e-Ellada ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...