Συγκλονισμένος ο Βαλέριος Λεωνίδης από τον χαμό του Σουλεϊμάνογλου: «Πέθανε ένα μεγάλο κομμάτι της αθλητικής μου ζωής»

Συγκλονισμένος ο Βαλέριος Λεωνίδης από τον χαμό του Σουλεϊμάνογλου: «Πέθανε ένα μεγάλο κομμάτι της αθλητικής μου ζωής»

Λεωνίδης

Θλίψη έχει προκαλέσει στον παγκόσμιο αθλητισμό η είδηση του θανάτου του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου, του πρώτου αρσιβαρίστα στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κατέκτησε τρία συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε ισάριθμες διοργανώσεις. Ακολούθησαν – χρονικά  –  οι Πήρρος Δήμας και Κάχι Καχιασβίλι. 

Στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων έχει μείνει η επική μονομαχία του Ναϊμ με τον Βαλέριο Λεωνίδη το 1996 στην Ατλάντα.”Η ψυχή μου έγινε συντρίμμια. Ένα μεγάλο κομμάτι της αθλητικής μου ζωής, μόλις πέθανε», ήταν τα πρώτα λόγια που είπε στην “Καθημερινή” ο Λεωνίδης, “ασημένιος” Ολυμπιονίκης το 1996

Οι δύο βρέθηκαν αντιμέτωποι σε έναν αγώνα που έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως η «μεγαλύτερη μάχη της παγκόσμιας άρσης βαρών». Ο Σουλεϊμάνογλου κατάφερε να σηκώσει 187,5 κιλά και ο Έλληνας αρσιβαρίστας, που είχε μεγαλύτερο σωματικό βάρος, απέτυχε να σηκώσει τα 190 κιλά, ξέσπασε σε κλάματα και αυτός που τον παρηγόρησε ήταν ο Τούρκος αρσιβαρίστας. Σε αυτόν τον αγώνα οι δύο αθλητές κατέρριψαν πέντε φορές παγκόσμια ρεκόρ. 

«Στην Ατλάντα ήταν ο πιο δυνατός αγώνας μας. Ηταν το πρόσωπο της παγκόσμιας άρσης βαρών. Τι να πω; Δεν κατάφερε να «σηκώσει» τις ανθρώπινες αδυναμίες. Μπήκε στη ζωή σαν μωρό και δε μπόρεσε να αντεπεξέλθει. Ηταν σαν ένα παιδί που το πέταξαν στη θάλασσα χωρίς να ξέρει κολύμπι. Τόσα χρόνια προσπαθούσε να παλέψει τις ανθρώπινες αδυναμίες. Δεν τα κατάφερε», δήλωσε στην “Καθμερινή” ο Βαλέριος Λεωνίδης.

Ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου νοσηλευόταν, τις τελευταίες εβδομάδες, σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο «Bakırköy Sadi Konuk» της Κωνσταντινούπολης με ηπατική ανεπάρκεια. Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, η υγεία του θρυλικού αθλητή επιδεινώθηκε τα τελευταία 24ωρα, βρισκόταν σε τεχνητό κώμα και τα ξημερώματα ανακοινώθηκε ο θάνατος του, σε ηλικία, μόλις 50 ετών. Ο γεννημένος στη Βουλγαρία αρσιβαρίστας, γνωστός και ως «Ηρακλής τσέπης» (λόγω του ύψους του 1.47μ), εκπροσωπώντας την Τουρκία κατέκτησε τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια (1988, 1992 και 1996) και πέντε χρυσά σε παγκόσμια πρωταθλήματα.

 

πηγή: filathlos.gr

Πηγή: http://www.kontranews.gr/SPOR/310239-Sygklonismenos-o-Balerios-Leonides-apo-ton-chamo-toy-Soyleimanogloy-Pethane-ena-megalo-kommati-tes-athletikes-moy-zoes ΣΠΟΡ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...