Συμφωνία για τα οικογενειακά επιδόματα- Στα 70 ευρώ για το πρώτο τέκνο

Συμφωνία για τα οικογενειακά επιδόματα- Στα 70 ευρώ για το πρώτο τέκνο

Επετεύχθη συμφωνία ανάμεσα σε κυβέρνηση και θεσμούς, για τα οικογενειακά επιδόματα. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, το 2018 θα διατεθούν 315 εκατ. ευρώ. Τα 260 εκατ. ευρώ για οικογενειακά επιδόματα τα οποία αυξάνονται κατά 40%, τα 40 εκατ. θα δοθούν για το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και τα 15 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στους νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με την κυρία Θεανώ Φωτιού, τα οικογενειακά επιδόματα διαμορφώνονται ως εξής:

  • 1ο παιδί, 70 ευρώ
  • 2ο παιδί, 70 (από 40)
  • 3ο παιδί, 140 ευρώ ( σύνολο 280 από 242)
  • 4ο παιδί,140 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται από τις δύο το μεσημέρι στο Χίλτον, με κυβέρνηση και θεσμούς να βλέπουν τελική συμφωνία αργότερα το βράδυ, την οποία θα καταθέσει στο Eurogroup της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Παρά την ευρύτερη σύγκληση, σε θέματα όπως τα Κοινωνικά επιδόματα και τα Ενεργειακά, παραμένουν ανοιχτά μέτωπα, όπως αυτό του ΦΠΑ σε νησιά του Αιγαίου, με την κυβέρνηση να επιθυμεί τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά και τη συζήτηση με το κουαρτέτο να συνεχίζεται.

Στο τελικό γύρο των διαπραγματεύσεων απέναντι στο κουαρτέτο βρίσκονται ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ΔημήτρηςΛιάκος.

Όπως αποκάλυψε εχθές αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου, έχει επιτευχθεί συμφωνία για την κατανομή των 320 εκατ. ευρώ που εξοικονομήθηκαν από την επισκόπηση δαπανών για το 2018. Τα 240 εκατ. ευρώ θα πάνε σε κοινωνικές παροχές και τα 80 εκατ. ευρώ σε άλλες παρεμβάσεις. Η κυβέρνηση έχει προτείνει αυτό το ποσό να διατεθεί για να εξισορροπήσει τα μειωμένα έσοδα από τη διατήρηση των χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/312112-Symphonia-gia-ta-oikogeneiaka-epidomata-Sta-70-eyro-gia-to-proto-tekno ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...