Συνάντηση Κοτζιά – Γκουτέρες

Συνάντηση Κοτζιά – Γκουτέρες

Στη Ν. Υόρκη

Θέματα ελληνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος καθώς και το Κυπριακό βρίσκονται στην «κορυφή της ατζέντας» της συνάντησης που θα έχει το βράδυ τοπική ώρα – ξημερώματα στην Ελλάδα – ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη.

Η συνάντηση πραγματοποιείται μόλις μία ημέρα πριν από την έναρξη των εργασιών της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Πηγές των Ηνωμένων Εθνών αναφέρουν ότι, ο κ. Γκουτέρες περιμένει να ακούσει τις απόψεις όλων των πλευρών οι οποίες εμπλέκονται στο Κυπριακό ως προς τα ενδεχόμενα επόμενα βήματα για επίτευξη προόδου στο θέμα μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται από το Σάββατο στη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στις εργασίες της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στο πλαίσιο της Συνόδου, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, θα έχει μαραθώνιο επαφών τόσο με ξένους ομολόγους του όσο και με εκπροσώπους διεθνών και περιφερειακών οργανισμών, ενώ θα μετάσχει στη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε σειρά συναντήσεων υψηλού επιπέδου, στις οποίες θα έχει την ευκαιρία να προβάλει τις ελληνικές θέσεις, σε ευρωπαϊκά, περιφερειακά και διεθνή θέματα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/301522-Synantese-Kotzia-Gkoyteres ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...