Συνάντηση Μαυρογιάννη – Μπατενχάιμ ενόψει συνάντησης ηγετών

Συνάντηση Μαυρογιάννη - Μπατενχάιμ ενόψει συνάντησης ηγετών
Συνάντηση με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπατενχάιμ θα έχει σήμερα το απόγευμα ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.
Το ραντεβού πραγματοποιείται ενόψει της συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, την προσεχή Πέμπτη.

Η συνάντηση Μαυρογιάννη – Μπατενχάιμ είναι προγραμματισμένη να γίνει στο γραφείο του Ε/κ διαπραγματευτή και πραγματοποιείται για προετοιμασία τόσο της αυριανής συνάντησης μεταξύ των δύο διαπραγματευτών, του κ. Μαυρογιάννη με τον Κουντρέτ Οζερσάι, όσο και της μεθαυριανής συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Έρογλου.

Κατά την προηγούμενη συνάντησή τους, την περασμένη Παρασκευή, οι δύο διαπραγματευτές συζήτησαν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τη μεθοδολογία και τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες.

Σε δήλωση του, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αποστολής Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Μισέλ Μποναρντό σημείωσε ότι οι δύο διαπραγματευτές συναντήθηκαν για οκτώ ώρες στην προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή και συζήτησαν «μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, μεθοδολογία και τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις».

Είπε ακόμα ότι οι διαπραγματευτές θα ενημερώσουν αντιστοίχως τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων για τα αποτελέσματα των συζητήσεων τους για σκοπούς προετοιμασίας της συνάντησης που θα έχουν οι ηγέτες την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Ιουλίου.

ΚΥΠΡΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...