Συνάντηση Πούτιν – Μακρόν στη σέντρα του Μουντιάλ

Συνάντηση Πούτιν – Μακρόν στη σέντρα του Μουντιάλ

Για τη Συρία, το Ιράν και την Ουκρανία θα συζητήσει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή τους στη Μόσχα την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία θα διεξαχθεί ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου μεταξύ Γαλλίας-Κροατίας.

Μακρόν και Πούτιν αναμένεται να συναντηθούν στο Κρεμλίνο πριν από την έναρξη του αγώνα.

Πηγή από το Μέγαρο των Ηλυσίων ανέφερε πως η κατάσταση στην Ουκρανία δεν έχει εξελιχθεί αρκετά ώστε ο Μακρόν να καλέσει τον Πούτιν σε μια σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών στο Μπιαρίτς, στη νότια Γαλλία, το καλοκαίρι του 2019.

Μετά τη σύνοδο της G7 στον Καναδά, ο Μακρόν είχε πει ότι θα ήθελε να καλέσει τον Πούτιν στο Μπιαρίτς, αλλά κάτι τέτοιο θα εξαρτάτο από την εφαρμογή από τη Ρωσία της διαδικασίας που συμφωνήθηκε στο Μινσκ με τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ουκρανία για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Η ίδια πηγή είπε πως η συζήτηση θα είναι μια ευκαιρία για τους δύο ηγέτες να φέρουν πιο κοντά τις θέσεις τους για την κρίση στη Συρία.
Για το Ιράν, ο Μακρόν κάλεσε χωρίς επιτυχία τον Τραμπ νωρίτερα φέτος να μην αποσυρθεί από τη διεθνή συμφωνία που χαλάρωσε τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, με αντάλλαγμα περικοπές στο πυρηνικό πρόγραμμά του.

Αξιωματούχος του Κρεμλίνου δήλωσε την Παρασκευή πως ο Μακρόν αναμένεται επίσης να ενημερώσει τον Πούτιν για την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και πως θα συζητήσουν την επικείμενη συνάντηση του Πούτιν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ελσίνκι την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/337373-Synantese-Poytin-Makron-ste-sentra-toy-Moyntial ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...