Συνάντηση Τουσκ – Μέι για το Brexit

Συνάντηση Τουσκ – Μέι για το Brexit

Μπρέξιτ

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, θα έχει την ερχόμενη Τρίτη συνάντηση με την πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, στο Λονδίνο προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με το Brexit. Η συνάντηση θα λάβει χώρα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ομιλία που θα εκφωνήσει η Τερέζα Μέι την Παρασκευή στη Φλωρεντία για να περιγράψει το όραμά της σχετικά με τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Τουσκ συναντήθηκε με τη Μέι στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι θα έχει νέα συνάντηση μαζί της την Τρίτη.

Η συνάντησή τους στο Λονδίνο θα σημειωθεί σε μια ευαίσθητη χρονική στιγμή, λίγες ημέρες μετά την ομιλία της στην Ιταλία και πριν από το επίσημο δείπνο των ηγετών της Ε.Ε. την 28η Σεπτεμβρίου στο Ταλίν της Εσθονίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times, κορυφαίος σύμβουλος της Μέι για ευρωπαϊκά θέματα ανέφερε μιλώντας σε στελέχη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων πως -κατά την ομιλία της στη Φλωρεντία- η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα υποσχεθεί πως το Λονδίνο θα καλύψει ένα κενό στον προϋπολογισμό της Ε.Ε., ύψους τουλάχιστον 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, αμέσως μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εφημερίδα επικαλέστηκε αξιωματούχους που έχουν ενημερωθεί σχετικά.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι το Brexit δεν θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα απασχολήσουν τους ηγέτες στο δείπνο του Ταλίν, όμως η Μέι θα μπορούσε να αξιοποιήσει την ευκαιρία για να ενημερώσει τους υπόλοιπους 27 ηγέτες για τη θέση της.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/301897-Synantese-Toysk-Mei-gia-to-Brexit ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...