Συνάντηση Τσίπρα – Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον (Βίντεο)

Συνάντηση Τσίπρα – Λαγκάρντ στην Ουάσινγκτον (Βίντεο)

Ποια θέματα θα βρεθούν στο επίκεντρο

Μία από τις σημαντικότερες επαφές του Αλέξη Τσίπρα, αυτή με την Κριστίν Λαγκάρντ  βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 00:30 (ώρα Ελλάδος), στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τη διευθύντρια του ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφορικά με τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Παράλληλα, είναι προφανές πως θα επιχειρήσει να εκμαιεύσει μια δήλωση στήριξης στην προσπάθεια μείωσης του ελληνικού χρέους, θέση με την οποία συντάσσεται η Ουάσινγκτον.

Τόσο ο κ. Τσίπρας όσο και η κα Λαγκάρντ θα συμφωνήσουν στην ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης πριν από το τέλος του χρόνου, ενώ παράλληλα θα επιβεβαιωθεί ότι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 θα δρομολογηθεί το άνοιγμα της συζήτησης για το θέμα του χρέους, που για το ΔΝΤ σημαίνει διευκρίνιση του περιεχόμενου του πακέτου των μέτρων μεσοπρόθεσμης παρέμβασης για την ελάφρυνσή του όπως είχε αποφασισθεί τον Ιούνιο.

Μέχρι τότε η “επίσημη θέση” είναι ότι το ΔΝΤ παραμένει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τη Λαγκάρντ, θα παρατεθεί δείπνο προς τιμήν του Έλληνα πρωθυπουργού.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, αναμένονται κοινές δηλώσεις.

Της συνάντησης του κ. Τσίπρα με την κ. Λαγκάρντ είχε προηγηθεί το τετ α τετ, το Σάββατο, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/305698-Synantese-Tsipra-Lagkarnt-sten-Oyasingkton ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...