Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας με τον Πρέσβη της Σιγκαπούρης

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας με τον Πρέσβη της Σιγκαπούρης

Κατά την επίσκεψή του στην χώρα μας, ο πρέσβης της Σιγκαπούρης κ. Koh Yong Guan, συνάντησε τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή. Σκοπός της συνάντησης ήταν η επιβεβαίωση της καλής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών σε διμερές επίπεδο, καθώς και στο Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας στο ναυτιλιακό τομέα και στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών και ιδίως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Ο κ. Κουρουμπλής χαιρέτησε την υφιστάμενη στενή συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας, επιβεβαιώνοντας τη βούληση για την ενίσχυσή και εμβάθυνσή της και στον τομέα των λιμένων και της εφοδιαστικής αλυσίδας. Επεσήμανε την προστιθέμενη αξία από την συνεργασία των δυο χωρών στους διεθνείς οργανισμούς, όπου συζητούνται θέματα κοινής προτεραιότητας, όπως μεταξύ άλλων, θέματα εκπομπών αερίων θερμοκηπίου (Greenhouse Gas Emissions) και πειρατείας.

Μεγάλο μέρος της συνάντησής τους, αφιερώθηκε στην αντιμετώπιση των περιστατικών πειρατείας στα Malacca Straits μέσω των πρωτοβουλιών του Μηχανισμού Συνεργασίας για την Ασφάλεια της Ναυσιπλοΐας και Προστασίας του Περιβάλλοντος στην περιοχή των Στενών Malacca και Σιγκαπούρης (Co-οperative Mechanism on safety of navigation and environmental protection in the Straits of Malacca and Singapore), της Συμφωνίας Περιφερειακής Συνεργασίας κατά της πειρατείας και της Ένοπλης Ληστείας κατά των πλοίων στην Ασία (ReCAAP).

Από πλευράς Σιγκαπούρης, έγινε αναφορά στο υψηλό επίπεδο συνεργασίας στο ναυτιλιακό τομέα τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών και επισημάνθηκε η δυνατότητα εμβάθυνσης της συνεργασίας των δυο χωρών και στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, υπογραμμίσθηκε η προστιθέμενη αξία στην ενίσχυση των υφιστάμενων δεσμών συνεργασίας από την έναρξη λειτουργίας ελληνικής πρεσβείας στη Σιγκαπούρη.

Με το τέλος της συνάντησης, και οι δύο πλευρές, τόνισαν πόσο σημαντική είναι η συνέχιση και η όλο και μεγαλύτερη ανάπτυξη της σχέσης μεταξύ των δύο χωρών, όπως επίσης και τα θετικά αποτελέσματα που έχει εν καιρώ, μια τέτοια συνεργασία.

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/306638-Synantese-Ypoyrgoy-Naytilias-me-ton-Presbe-tes-Sigkapoyres ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...