Συναίνεση και συνεννόηση ζήτησε ο Λεβέντης

«ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ»

«Το θέμα της Παιδείας είναι πολύ σοβαρό και δεν σηκώνει ένας υπουργός να γκρεμίζει ό,τι έκανε ο προηγούμενος ή μία κυβέρνηση να θεωρεί λάθος ό,τι έκανε η προηγούμενη».

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία.

Ο Βασίλης Λεβέντης έδωσε έμφαση στη συναίνεση και τη συνεννόηση όλων των πολιτικών κομμάτων, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

«Αν αλλάξουμε το Σύνταγμα, ένας από τους όρους που πρέπει να βάλουμε στα ζητήματα της Παιδείας είναι να χρειάζονται τα 4/5 για να γίνονται αλλαγές», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων, αφού όμως πρώτα εξυγιανθούν τα κρατικά πανεπιστήμια από τον κομματισμό.

Σχολιάζοντας τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Παιδεία, ο Βασίλης Λεβέντης αναρωτήθηκε «γιατί αυτές δεν τις σκέφτηκαν στη ΝΔ όταν ήταν κυβέρνηση;»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε για την ανάγκη εικόνας σταθερότητας, ώστε να έρθουν επενδυτές στη χώρα και κάλεσε, τόσο τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «να βάλουν τους εγωϊσμούς στην άκρη» και να δημιουργήσουν συνθήκες συναίνεσης και συνεννόησης για κυβέρνηση τεχνοκρατών.

«Μπορεί να μένει η κυβέρνηση, αλλά είδατε κανέναν επενδυτή να έρχεται στη χώρα; Πώς θα λύσουμε το οικονομικό πρόβλημα της χώρας; Βάζοντας φόρους και αυξάνοντας τον ΦΠΑ; Πρέπει να υπάρξει συναίνεση και συνεννόηση, να δοθεί μία εικόνα σταθερότητας της χώρας. Αυτό θα είναι μία θυσία, αλλά θα το εκτιμήσει η κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λεβέντης.

Πάντως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, στο μέλλον και υπό άλλες συνθήκες, να υπάρξει μία μορφή συνεργασίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά, τους οποίους, όπως ανέφερε, εκτιμά και η κριτική που κάνει εναντίον τους είναι καθαρά πολιτική.

Στη συνέχεια, ο Βασίλης Λεβέντης χαρακτήρισε ανέφικτο το οικονομικό πρόγραμμα που εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Θεσσαλονίκη και περιλαμβάνει μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και φόρους.

«Έβλεπα χθες το μίσος κατά της κυβέρνησης. Και τι προτείνει η Νέα Δημοκρατία; Να πάμε σε grexit; Αν είναι ξύπνιος ο κ. Τσίπρας θα πάει σε εκλογές. Να δούμε πώς θα κόψετε τους φόρους; Και μετά θα μείνουμε στο ευρώ; Τα προβλήματα είναι μεγάλα, 100 Τσίπρες να υπήρχαν δεν θα μπορούσαν να σηκώσουν αυτό το βάρος», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Σχολιάζοντας το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων μίλησε για κάποια λάθη που έκανε η κυβέρνηση και τα οποία, όπως είπε, ελπίζει να τα διορθώσει ο πρωθυπουργός, ώστε να μην κλείσει κανένα κανάλι.

«Να πάρει τα ίδια λεφτά από όλους, βάζοντας σκληρούς όρους και να δούμε ποιοι θα αντέξουν. Αφού η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι είναι αθώα του αίματος για μία δεκαετία, να πάρει ετήσια ενοίκια και ας λειτουργήσουν», υπογράμμισε ο Βασίλης Λεβέντης.

Μάλιστα, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, «να πάρει πρωτοβουλία για την επανασύσταση του ΕΣΡ με άτομα κύρους, ώστε αυτές οι άδειες να εκδοθούν νομίμως».

Απαντώντας στον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει, όπως είπε, «καταληψία τηλεοπτικής συχνότητας», ο Βασίλης Λεβέντης αντέτεινε ότι «το θυμήθηκε μετά από 17 χρόνια» έκανε λόγο για «καθυστερημένη αντίδραση εναντίον του, που δείχνει κακία». «Εγώ φταίω αν γκρεμίζεται δημοσκοπικά;» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Τέλος, υπερασπίστηκε για άλλη μία φορά τη στάση του να υπερψηφίσει την απλή αναλογική, σημειώνοντας ότι δεν θα επιτρέψει στη σημερινή κυβέρνηση να περάσει στην αναθεώρηση του Συντάγματος η ενισχυμένη αναλογική.

«Μπήκα στην πολιτική για να φέρω και να αναπαράγω νέες ιδέες», κατέληξε ο Βασίλης Λεβέντης.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...