Συναγερμός στην Ουάσιγκτον – Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο

Συναγερμός στην Ουάσιγκτον – Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο

Κατηγορία

christos.papad…
Δευτέρα 28/03/2016 – 22:11

Πυροβολισμοί στο Καπιτώλιο

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΕΝΟΠΛΟΣ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ                                 

Συναγερμός έχει σημάνει στις αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ, μετά από πυροβολισμούς στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου των Ηνωμένων Πολιτειών, στην Ουάσιγκτον.

Ένας αστυνομικός, μέλος της ασφάλειας του Καπιτωλίου των ΗΠΑ, δέχθηκε πυρά χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ένας ένοπλος κρατείται από τις αμερικανικές αρχές, μετά από πυροβολισμούς στο κέντρο επισκεπτών του Καπιτωλίου, στην Ουάσιγκτον, μεταδίδουν το Associated Press και το Reuters.

Άλλες αναφορές εμφανίζουν τον ένοπλο να έχει τραυματιστεί από πυρά αστυνομικών. Η τοπική αστυνομία έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, συναγερμός σήμανε τόσο στο Καπιτώλιο, όσο και στον Λευκό Οίκο, με την αστυνομία να αποκλείει για λίγα λεπτά και το κτήριο της αμερικανικής προεδρίας.

Οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν «να αναζητήσουν καταφύγιο» εντός του κτηρίου, ενώ μέχρι να συλληφθεί ο ένοπλος, η αστυνομία κάλεσε όσους βρίσκονταν στον χώρο έξω από το συγκρότημα να καλυφθούν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, από την ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίας φέρεται πως είναι μια γυναίκα πολιτικός που βρισκόταν στο σημείο.

Ακόμα, ο ένοπλος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για τους πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά από πυρά ενόπλου στο συγκρότημα του Καπιτωλίου και ο δράστης συνελήφθη, ανέφερε μια πηγή επικαλούμενη το φρουραρχείο του Καπιτωλίου.

«Συνέβη ένα μεμονωμένο περιστατικό στις εγκαταστάσεις του Καπιτωλίου», ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία της Ουάσιγκτον με ανάρτηση της στο facebook, προσθέτοντας πως: «Δεν υπάρχει καμία ενεργή απειλή για το κοινό».

Νωρίτερα, στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου ακούστηκαν πυροβολισμοί και οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο εντός του κτιρίου, εν μέσω συγκεχυμένων πληροφοριών για το τι ακριβώς συνέβη .

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας του Καπιτωλίου, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε πως ο φερόμενος δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο αξιωματικός δεν ταυτοποίησε, ούτε περιέγραψε τον δράστη, αναφέροντας πως δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, ένα άτομο προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση μέσα στον Λευκό Οίκο, με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να διαψεύδουν την είδηση. Λίγοι γερουσιαστές βρίσκονται στην Ουάσιγκτον, εξαιτίας των διακοπών στο Κογκρέσο, με το περιστατικό να συμβαίνει μετά από μια αστυνομική άσκηση, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί επιπλέον σύγχυση.

Οι μυστικές υπηρεσίες απέκλεισαν προσωρινά την περιοχή γύρω από τον Λευκό Οίκο μετά το περιστατικό, ως «προληπτικό μέτρο».

Μια γυναίκα πολιτικός τραυματίστηκε στο Καπιτώλιο

Σκηνές πανικού μετά τους πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο – ΒΙΝΤΕΟΟι πρώτες εικόνες από το Καπιτώλιο - ΒΙΝΤΕΟ

 

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...