Συναγερμός στο Παρίσι: Εκκενώνονται κατοικίες υπό το φόβο εκτεταμένων πλημμυρών

Συναγερμός στο Παρίσι: Εκκενώνονται κατοικίες υπό το φόβο εκτεταμένων πλημμυρών

Περισσότεροί από 1500 άνθρωποι καλούνται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς η στάθμη του ποταμού Σηκουάνα αυξήθηκε επικίνδυνα, με τις αρχές της γαλλικής πρωτεύουσας να βρίσκονται σε κατάσταση «συναγερμού» υπό τον φόβο εκτεταμένων πλημμυρών.
Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, η στάθμη του ποταμού αναμένεται να ανέλθει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στα επίπεδα που είχαν οδηγήσει σε πλημμύρες το 2016.

Εξαιτίας της ανόδου της στάθμης του Σηκουάνα, έχουν ήδη καλυφθεί με νερό πεζόδρομοι στις όχθες του ποταμού, ενώ το μουσείο του Λούβρου αναγκάστηκε να κλείσει μια έκθεση ισλαμικής τέχνης στο υπόγειό του.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τουριστικών πλοιαρίων «Bateaux Mouches», ενώ κύκνοι κολυμπούν πλέον σε σημεία όπου συνήθως υπάρχει οδόστρωμα.

Η άνοδος της στάθμης του Σηκουάνα έχει προκαλέσει ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα στη γαλλική πρωτεύουσα καθώς αρουραίοι έχουν κατακλίσει τους δρόμους του Παρισιού.

1

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/319257-Synagermos-sto-Parisi-Ekkenonontai-katoikies-ypo-to-phobo-ektetamenon-plemmyron ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...