Συναυλία για τον πολιτισμό και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Συναυλία για τον πολιτισμό και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Συναυλία για τον πολιτισμό και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Γράφει ο
Σταύρος Ξηντάρας

Κορυφαίου εκπρόσωποι  του Λαϊκού μας Πολιτισμού, δεξιοτέχνες ο καθένας στο είδος τους όπως ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Νίκος Καρατάσος, ο Νίκος και η Γιασεμή Σαραγούδα, o Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Νίκος και ο Κώστας Φιλιππίδης θα τιμηθούν στην μεγάλη γιορτή της παράδοσης,  η οποία οργανώνεται από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και πραγματοποιείται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου .

Συναυλία για τον πολιτισμό και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, διοργανώνει μια συναυλία για τον πολιτισμό και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς  και την αφιερώνει στην Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και την επέτειο των 70 χρόνων Ομίλων UNESCO.
Ο πλούτος και η μεγάλη ποικιλία της δημοτικής μας παράδοσης και του Λαϊκού Πολιτισμού παρουσιάζονται μέσα από ένα φαντασμαγορικό θέαμα με άρωμα Ελλάδας και τη συμμετοχή 20 μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων και 1000 χορευτών.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ: Πολιτιστικός και αθλητικός Σύλλογος Ακρωτηρίου-Θήρας, Χορευτική Ομάδας Σαλαμίνας «Έρευνα», Πολιτιστικός Σύλλογος «Παραδοσιακοί Δρόμοι», Ελληνικός Σύλλογος Παραδοσιακών και Μοντέρνων Χορών «ΗΓΕΧΟΡΟΣ», Ένωση Ποντίων Αγίας Βαρβάρας «ο Φάρος», Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου «ΘΥΜΑΙΤΑΔΑΙ», Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίου Μηνά Κερατσινίου, Ομάδα Χορού Σύλλογου Κερατσινίου «ΞΕΣΥΡΤΟΣ», Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ», Ι.Ν. Βλαχερνών Κερατσινίου, Ένωση Κρητών Περιστερίου « ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ», ΕΛΚΕΛΑΜ, Xορευτικός Σύλλογος «Μάκιστος» Μαντουδίου, Χορευτικός Σύλλογος «Οι ρίζες» Ψαχνών, Χορευτικός Σύλλογος Ερέτριας «Κωνσταντής Κανάρης», Χορευτικός Σύλλογος «Παναγιά Φανερωμένη» Ν. Αρτάκης, Χορευτικό Τμήμα Δήμου Κηφισιάς.

Η ΕΊΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ (ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ)

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITISMOS/299508-Synaylia-gia-ton-politismo-kai-te-diaterese-tes-politistikes-kleronomias-sto-Demotiko-THeatro-Peiraia ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...