Συνελήφθη 34χρονος δραπέτης φυλακών στην Πάτρα για κλοπές

Ο δράστης δεν είχε επιστρέψει έπειτα από τακτική άδεια που είχε λάβει στις (17-3-2015), στο Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας

Είχε διαπράξει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στην Πάτρα, (8) κλοπές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κατά τη σύλληψή του, με ακόμη δύο συνεργούς του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς

Συνελήφθη, χθες (16-4-2015) το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Πατρών και τις Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Αχαΐας, ένας 34χρονος ημεδαπός, δραπέτης του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, αντίσταση, απείθεια, σωματική βλάβη από αμέλεια και εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν δύο ακόμα ημεδαποί ηλικίας 44 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση και απείθεια.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, ο 34χρονος οδηγώντας αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο συνεργοί του, δεν συμμορφώθηκε σε σήμα αστυνομικών της Άμεσης Δράσης Πατρών, ανέπτυξε ταχύτητα και συγκρούστηκε με ένα μοτοποδήλατο που οδηγούσε ένας 22χρονος ημεδαπός, τον οποίο τραυμάτισε εγκαταλείποντας τον στον τόπο του ατυχήματος.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι ακολούθησαν τους δράστες και τους συνέλαβαν λίγη ώρα αργότερα, σε κοντινή απόσταση, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Οι τρεις δράστες δεν δέχτηκαν τον έλεγχο και προέβαλαν αντίσταση στους αστυνομικούς κατά τη σύλληψή τους.

Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι, ο 34χρονος είχε λάβει τριήμερη τακτική άδεια στις (17-3-2015) από το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για διακεκριμένες κλοπές και δεν είχε επιστρέψει.

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι, ο 34χρονος είχε τελέσει από τις (29-3-2015) μέχρι και τις (15-4-2015) οκτώ κλοπές σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πάτρα, κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των (1.960) ευρώ και πακέτα τσιγάρων αξίας 150 ευρώ.

Ο 34χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί στον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Πατρών την Δευτέρα (20-4-2015), ενώ οι δύο συνεργοί του αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη διακομιδή τους στο Νοσοκομείο Κ.Α.Τ. Αθηνών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...