Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για αρπαγές τσαντών και κλοπές δικύκλων στην Πάτρα

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις αρπαγές τσαντών και δύο κλοπές δικύκλων

Ο δράστης με κλεμμένα δίκυκλα αφαιρούσε τσάντες γυναικών

Συνελήφθη, στις (25-11-2014), το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένα ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 37 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, διακεκριμένων κλοπών, απείθειας και ψευδής ανωμοτί κατάθεσης.

Ειδικότερα, στις (25-11-2014), το απόγευμα, στην Πάτρα, ο 37χρονος οδηγώντας μοτοποδήλατο, πλησίασε μία 22χρονη πεζή, ημεδαπή, όπου της αφαίρεσε την τσάντα, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.

Ο δράστης τράβηξε αιφνιδιαστικά και με δύναμη την τσάντα της παθούσας, με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί ελαφρά.

Άμεσα ενεργήθηκαν συντονισμένες αναζητήσεις, από αστυνομικούς των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό του 37χρονου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε κοντινή απόσταση.

Ο δράστης δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, ενώ στην προσπάθεια του να διαφύγει με το μοτοποδήλατο, συγκρούστηκε με διερχόμενο αυτοκίνητο και συνελήφθη.

Από τις έρευνες που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, προέκυψε ότι, ο δράστης είχε διαπράξει τον τελευταίο μήνα άλλες τρεις αρπαγές τσαντών στην Πάτρα, σε βάρος ισάριθμών γυναικών, κατά τις οποίες είχε αφαιρέσει συνολικά το χρηματικό ποσό των 517 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.

Από την προανάκριση που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, ταυτοποιήθηκε ότι ο δράστης νωρίτερα την ίδια μέρα (25-11-2014), στην Πάτρα, είχε αφαιρέσει το μοτοποδήλατο από 41χρονο ημεδαπό, ενώ πριν είκοσι μέρες περίπου είχε εντοπιστεί σε έλεγχο αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Πατρών να οδηγεί μία κλεμμένη δίκυκλη μοτοσικλέτα η οποία είχε κατασχεθεί και αποδοθεί στον ιδιοκτήτη της.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης επέλεγε ως θύματά του πεζές γυναίκες, τις οποίες πλησίαζε με δίκυκλα και αιφνιδιάζοντάς τες αφαιρούσε τις τσάντες τους, ενώ τα δίκυκλα που χρησιμοποιούσε ήταν κλεμμένα, προκειμένου να δυσχεράνει  τον εντοπισμό του από τις αστυνομικές αρχές.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...