Συνεχίζεται η κόντρα Γερμανίας – Τουρκίας

Συνεχίζεται η κόντρα Γερμανίας – Τουρκίας

Τουρκία

Νέες συλλήψεις Γερμανών πολιτών από την Άγκυρα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μάρτιν Σέφερ, ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα ζευγάρι Γερμανών πολιτών είναι υπό κράτηση από τις Τουρκικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη από την Κυριακή. Το ένα μέλος του ζευγαριού έχει κριθεί προφυλακιστέο, ενώ στο άλλο έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

 Τη «μέγιστη ανησυχία» της Γερμανικής κυβέρνησης εξέφρασε ο Σέφερ για τον «φαινομενικά τυχαίο» τρόπο που η Τουρκία πραγματοποιεί συλλήψεις και προφυλακίσεις. «Ο εφιάλτης συνεχίζεται για τόσους πολλούς Γερμανούς πολίτες, που δεν ήθελαν να κάνουν τίποτε περισσότερο από το να περάσουν τις διακοπές τους στην Τουρκία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερμανικού ΥΠΕΞ συνεχίζοντας, «Μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε σκεφτεί να πάει στην Τουρκία. Κάποιος μπορεί να μην πιστεύει πως διατρέχει οποιονδήποτε κίνδυνο και ξαφνικά να βρεθεί σε μια Τουρκική φυλακή».

 Το Βερολίνο, δια στόματος Σέφερ, είπε ότι παρά τις εξελίξεις δεν έχει κάποια πρόθεση να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία, «τουλάχιστον άμεσα», τόνισε ο εκπρόσωπος υπενθυμίζοντας επιπλέον ότι οι Γερμανοί οφείλουν να ενημερώνονται για πιθανούς κινδύνους.

 Η επιλογή της Γερμανίας να μην εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία οφείλεται στο ότι δεν θέλει να χρησιμοποιεί τέτοια μέσα για πολιτικές σκοπιμότητες, σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους. Ωστόσο, ο Γερμανός εκπρόσωπος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι αν η κατάσταση συνεχιστεί το Βερολίνο θα είναι αναγκασμένο να εκδώσει επισήμανση για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στην Τουρκία. Κάτι τέτοιο θα έκανε την Τουρκία να βρίσκεται στην ίδια λίστα με χώρες, όπως οι εμπόλεμες Λιβύη, Συρία και Υεμένη.

 Συνολικά 11 Γερμανοί βρίσκονται ως κρατούμενοι στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου και του Γερμανοτούρκου δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση εδώ και 200 περίπου μέρες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/300801-Synechizetai-e-kontra-Germanias-Toyrkias ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...