Συνολικά 30 εκατ. η ενίσχυση των πλημμυροπαθών

Συνολικά 30 εκατ. η ενίσχυση των πλημμυροπαθών

Στο νομοσχέδιο για το Κοινωνικό Μέρισμα κατατέθηκε η τροπολογία με τα μέτρα για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών, η οποία σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που τη συνοδεύει, προβλέπει  δαπάνη μέχρι 30 εκατ. ευρώ, η οποία  θα αντιμετωπισθεί από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού.

Στόχος, είναι η άμεση ανακούφιση των πληγέντων από τις πλημμύρες στις περιοχές της Σαμοθράκης, της Σύμης, της Αγιάς Λάρισας, των Τεμπών Λάρισας, των Τρικάλων, της Καλαμπάκας Τρικάλων, της Φαρκαδόνας Τρικάλων, της Πύλης Τρικάλων, της Κατερίνης, των Χανιών, του Πλατανιά Χανιών, του Αποκόρωνα Χανιών, της Κέρκυρας και της Δυτικής Αττικής και την ταχύτερη ανάκαμψη και αποκατάσταση της κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής των εν λόγω περιοχών.

Στην τροπολογία, επισημαίνεται ότι λόγω του κοινωνικού χαρακτήρα της διάταξης, το επίδομα που θα παρασχεθεί δεν κατάσχεται ούτε συμψηφίζεται με οφειλές των δικαιούχων προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/310484-Synolika-30-ekat-e-enischyse-ton-plemmyropathon ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...