Συνταρακτική αποκάλυψη της NASA από λεπτό σε λεπτό (Εικόνες)

 

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΗΜΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΕΡΟΝΑΥΠΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ                              

“Συνταρακτικά” και “απροσδόκητα” νέα προοικονοομεί πως ανακοινώνει από στιγμή σε στιγμή η NASA, προκαλώντας τεράστιο ενδιαφέρον από άκρη εις άκρη του πλανήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αμερικανική Υπηρεσία διαστήαμτος ετοιμάζεται να ανακοινώσει στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) τα συνταρακτικά αποτελέσματα “απροδόσκητης δραστηριότητας” που εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια μίας εκ των μεγαλύτερων διαστημικών αποστολών των τελευταίων ετών.

ΑΣΔΦΑΣΔ

Η συνέντευξη Τύπου διοργανώνεται με αφορμή τα εντυπωσιακά ευρήματα του διαστημικού αεροσκάφους Rosetta της NASA το οποίο είναι έτοιμο να ολοκληρώσει την αποστολή του, εξαφανίζοντας οριστικά τα ίχνη του.

Πιο συγκεκριμένα, στις 30 Σεπτεμβρίου, το πρώτο διαστημόπλοιο που τέθηκε επιτυχώς σε τροχιά γύρω από κομήτη, θα σταματήσει να στέλνει τον «παλμό» του στα μηχανήματα της NASA και του ESA. Η ελεγχόμενη σύγκρουση του στο έδαφος του 67P/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο πρόκειται να του προκαλέσει σοβαρές βλάβες, καταστρέφοντας τον πομπό του.

Οι αστροφυσικοί της NASA, αλλά και των υπολοίπων υπηρεσιών διαστήματος που συνεργάστηκαν από το 2004 σε αυτήν την πετυχημένη αποστολή, συνηθίζουν να εμφανίζουν ένα ιδιαίτερο «δέσιμο» με τα διαστημόπλοια τους. Τα βλέπουν περισσότερο σαν… εξωτερικούς συνεργάτες, παρά ως απλές συσκευές. Για αυτό άλλωστε η Rosetta διατηρεί λογαριασμούς στα περισσότερα social media, στους οποίους δημοσιεύει στο πρώτο πρόσωπο.

Τι ανακοινώνει η NASA

Οι πολίτες των ΗΠΑ αδημονούν και παρακολοθούν με κομμένη την ανάσα όταν η NASA ανακοινώνει πως επίκειται σημαντική συνέντευξη Τύπου. Πόσω μάλλον όταν προεξοφλεί πως οι αποκαλύψεις θα είναι “συνταρακτικές”, “απροσδόκητες” και τρομερές.

μέρες πριν από την αυτοκαταστροφή της Rosetta λοιπόν, η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος πιθανότατα βρήκε τον κατάλληλο τρόπο ώστε η… διαστημική επικαιρότητα να γυρίσει σελίδα.

Σήμερα στις 9 το βράδυ, οι επιστήμονες της NASA πρόκειται να παρουσιάσουν νέα και απροσδόκητα ευρήματα από την “Ευρώπη”, τον τέταρτο μεγαλύτερο δορυφόρο του Δία.

«Οι αστροφυσικοί θα παρουσιάσουν στοιχεία από παρατηρήσεις που έγιναν στην Ευρώπη, τα οποία αποδεικνύουν μια απροσδόκητη δραστηριότητα του δορυφόρου, που μπορεί να σχετίζεται με ενδεχόμενη ύπαρξη υπόγειου ωκεανού» λέει η μικρή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA.

Χωρίς πολλές περαιτέρω πληροφορίες, παρά μόνο πως οι ενδείξεις παρατηρήθηκαν μέσα από εικόνες που συνέλεξε το τηλεσκόπιο Hubble, ως συνήθως η αμερικανική υπηρεσία φροντίζει για ακόμα μια φορά να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, μέχρι την στιγμή της συνέντευξης.

Το σενάριο περί υπόγειου ωκεανού υπάρχει εδώ και αρκετές δεκαετίες, ωστόσο δεν υπήρχαν στοιχεία που θα μπορούσαν να το επιβεβαιώσουν. Η σημερινή ανακοίνωση της NASA ωστόσο, πρόκειται να μας οδηγήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρουσα την προοπτική της ύπαρξης του ωκεανού, είναι μία έρευνα του περασμένου Μαΐου από την NASA. Σύμφωνα με αυτήν αν υπάρχει όντως ωκεανός, τότε θα έχει σχεδόν την ίδια χημική σύσταση με τους ωκεανούς της Γης!

Ωστόσο, τα δημοσιεύματα πληθαίνουν και οι φήμες φουντώνουν πως με τις θεωρίες συνωμοσίας να φτάνουν εώς και το… ευφάνταστο σενάριο του εντοπισμού ενδείξεων ζωής στον πλανήτη Δία.

Παρακολουθήστε ζωντανά την πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου, πατώντας .ΕΔΩ

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...