Σφαγή αμνών και… γερόντων από τον Κυριάκο

Σφαγή αμνών και… γερόντων από τον Κυριάκο

Nεομητσοτακισμός με καραμπινάτη οικογενειοκρατία

• Ολα τα ονόµατα – Παιδιά, αδέλφια, ανίψια, µπαρµπάδες, όλοι στη λίστα

• Στην πόρτα του κόµµατος Ψαριανός, Αµυράς

• Έτοιµα υπουργεία για Διαµαντοπούλου, Χρυσοχοΐδη και Φλωρίδη

 

Του Γιάννη Αναγνώστου

 

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας παρά τη θερινή ραστώνη των ημερών, κυρίως με τις ζυμώσεις για τη συγκρότηση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων. Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε πολλές περιοχές, κυρίως λόγω της στάσης του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει το χρίσμα άτυπα σε πάρα πολλά πρόσωπα και εκτός της ΝΔ. Η προ ημερών οργισμένη δημόσια δήλωση του πρώην υπουργού Χρήστου Μαρκογιαννάκη ότι δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής στα Χανιά, διότι τον «έκοψε» από τη λίστα ο Κυρ. Μητσοτάκης επιβαρύνει το κλίμα και επιβεβαιώνει πλήρως το προ καιρού αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Kontra news για την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να θέσει εκτός ψηφοδελτίων και πρώην και νυν βουλευτές, με το πρόσχημα της ηλικίας.

Η περίπτωση Μαρκογιαννάκη είναι χαρακτηριστική, καθώς η απόφαση ελήφθη για τα… «μάτια» του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη, ο οποίος, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα προ μιας εβδομάδας, θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στο νομό Χανίων, μαζί όπως όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν, με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο φιλελεύθερος και εκσυγχρονιστής Κυρ. Μητσοτάκης κινείται με παλαιοκομματικούς όρους, δίνοντας το «πράσινο φως» για τη συμμετοχή στις εκλογικές λίστες και πολλών γόνων πρώην και νυν βουλευτών.

Η οικογενειοκρατία ζει και βασιλεύει στη ΝΔ. Θα μπορούσε να πιστώσει κανείς στον πρόεδρο της ΝΔ ότι βάζει κανόνες και κριτήρια για να μην τον φέρνουν προ τετελεσμένων οι πολιτευόμενοι. Ούτε να στήνονται υποψηφιότητες από «κληρονόμους εδρών» πίσω από τη πλάτη του. Αλλά τα πράγματα τον διαψεύδουν: ο ίδιος χρίζει υποψήφιους πίσω από την πλάτη των υπολοίπων. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται το αποκαλύπτουν.

Ήδη έχει γίνει προεπιλογή υιών, θυγατέρων και ανεψιών που κάνουν ήδη προεκλογικό αγώνα, χωρίς καμία προγενέστερη κομματική απόφαση. Ερήμην τους, εξελίσσονται μεθοδεύσεις για επικράτηση του νεομητσοτακισμού. Κανείς ως τώρα δεν διέψευσε τίποτε.

Το μυστικό βρίσκεται στο «Μητρώο Στελεχών». Για όσους παρακολουθούν τα εσωτερικά της ΝΔ πρόκειται για μια ακόμη απόδειξη ότι με το Μητρώο ο Κυριάκος επιχειρεί να θέσει υπό έλεγχο την επόμενη Κοινοβουλευτική Ομάδα, να χτίσει προσωπικό κόμμα και με όσους περισσέψουν να δημιουργήσει ένα… ΙΧ κράτος -με την τοποθέτησή τους σε δημόσια αξιώματα.

Το διαβόητο Μητρώο για το οποίο υπήρξαν και ενστάσεις για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, τελεί υπό την προσωπική διαχείριση του προέδρου της ΝΔ. Η «αξιολόγηση» γίνεται από τον ίδιο και ανθρώπους της εμπιστοσύνης του. Από ό,τι προκύπτει, δεν αναζητούν πρόσωπα με παραταξιακή ένταξη και πολιτικά ενδιαφέροντα, αλλά ορεγόμενους… «καριέρα στην πολιτική». Η ένταξη στο Μητρώο τους δρομολογεί για θέση υποψήφιου βουλευτή, ή κρατικού στελέχους.

Μπορεί τέτοια εποχή περίπου πέρυσι να θέλησαν από την ηγεσία της ΝΔ να σταματήσουν την ιστορία με τα χρίσματα σε γόνους, με την υπόθεση του Παναγιώτη Τραγάκη, γιου του μακροβιότερου πολιτικού σήμερα στη Βουλή (εκλέγεται από το 1974), του Γιάννη Τραγάκη, αλλά ο αγώνας των γόνων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και αυξάνεται η λίστα με όσους όχι απλά θέλουν, αλλά θα είναι υποψήφιοι. Μια ματιά π.χ. στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Π.χ. πρόσφατα ο Μικελής Χατζηγάκης (γιος του πρώην υπουργού και επί σειρά ετών βουλευτή της ΝΔ Σωτήρη Χατζηγάκη), μετά από απουσία ενός έτους για μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ, επέστρεψε στα Τρίκαλα, όπου η οικογένειά του έχει πολιτική παράδοση, και μας ενημέρωσε ότι επισκέφθηκε σε λίγες ημέρες 25 ορεινά χωριά.

Η λίστα είναι μακρά και εάν εκλεγούν, θα αυξήσουν την οικογενειοκρατία στην ΚΟ της ΝΔ, όπου είναι μεταξύ άλλων ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Ολγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Χρήστος Δήμας, ο Κώστας Σκρέκας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος κ.ά.

Ενδεικτικός ο κατάλογος: Στη Β’ Αθηνών έχει λάβει το χρίσμα ο Νίκος Κωστόπουλος (ήταν υποψήφιος και το 2015), γιος του Δημήτρη Κωστόπουλου. Τη μάχη του σταυρού θα δώσει, όπως έχει προεξοφληθεί, η δικηγόρος Ιωάννα Γκελεστάθη, κόρη του πρώην υπουργού Νίκου Γκελεστάθη, ενώ ως σίγουρη υποψήφια κινείται – και μάλιστα έντονα – η Ντόρα Πάλλη, κόρη της πρώην υπουργού και ιστορικού στελέχους της ΝΔ Φάνης Πάλλη-Πετραλιά. Στην Α’ Πειραιά το χρίσμα έλαβε ο Γιάννης Μελάς, γιος του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Μελά. Στην Αιτωλοακαρνανία έχει κλειδώσει, εκτός και εάν αλλάξει άποψη και δεν επιθυμεί τελικά να πολιτευθεί, ο στενός σύμβουλος και προσωπικός φίλος του κ. Μητσοτάκη, ο πρώην βουλευτής του νομού Σπήλιος Λιβανός, γιος του Διονύση Λιβανού. Ενδιαφέρον έχει δείξει για τη λίστα στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας και ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, γιος του πρώην υφυπουργού Εργασίας Νίκου Αγγελόπουλου. Στην Αρτα το όνομα που έχει κλείσει θέση είναι του Ντίνου Παπαδημητρίου, εγγονού του βουλευτή της ΕΡΕ και της ΝΔ, ανιψιού του πρώην βουλευτή Λευτέρη Παπαδημητρίου, ενώ ο πατέρας του ήταν και πρόεδρος της ΝΟΔΕ. Στη Μαγνησία ενδέχεται να είναι στο ψηφοδέλτιο ο Σταύρος Νάκος, γιος του πρώην υφυπουργού Θανάση Νάκου, ενώ έχει κλειδώσει και η υποψηφιότητα του Νικήτα Καρτάλη-Παπαντωνίου (είναι γιος του Γιάννου Παπαντωνίου από τον πρώτο του γάμο).

Στη λίστα θα είναι και ο Φοίβος Μπεκίρης, αδελφός του Μιχάλη Μπεκίρη, πρώην βουλευτή και επί δυόμιση χρόνια διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη, και γιος του πρώην υπουργού επί κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Στην Καρδίτσα δεν αποκλείεται να ενταχθεί ξανά στα ψηφοδέλτια ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αναγνωστόπουλος, γιος του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Θόδωρου Αναγνωστόπουλου. Στον Εβρο υπάρχει πιθανότητα να είναι υποψήφια η Μελίνα Δερμεντζοπούλου, κόρη του πρώην υφυπουργού Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου. Επίσης, συζητούνται τα ονόματα της Φωτεινής Θαλασσινού, κόρης του πρώην βουλευτή Θαλασσινού Θαλασσινού για τη Σάμο, ενώ ερωτηματικό υπάρχει εάν τελικά θα είναι υποψήφια η Εύη Τατούλη, κόρη του περιφερειάρχη και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατούλη.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/340741-Sphage-amnon-kai-geronton-apo-ton-Kyriako ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...